Svježe vijesti:

Oko dvije hiljade Tuzlaka iftarilo u Mejdanu, a mi smo razgovarali i sa Arminom Muzaferijom


Veliki, sada već tradicionalni iftar u Tuzli upriličen je večeras u SKPC Mejdan u Tuzli.

Oko dvije hiljade građana i vjernika prisustvovalo je ovom iftaru. Nakon pucnja topa s brda Kicelj i zvuka ezana koji je proučen u Mejdanu, skoro dvije hiljade građana je na jednom mjestu iftarilo i večeralo.

“Večeras smo pozvali naše džematlije i druge sugrađane, kao i predstavnike vjerskih zajednica. Ovdje su svi dobro došli”, rekao je večeras glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Tuzli Ahmed ef. Huskanović.

Javni iftar do sada je bio organiziran pod vedrim nebom na Trgu slobode u Tuzli, međutim zbog nepovoljnih vremenskih prilika ove godine je premješten u dvoranu Mejdan.

Specijalni gost, već treću godinu zaredom ove svečanosti je i Armin Muzaferija, koji je svojim glasom uveselio skoro dvije hiljade osoba i to prelijepim izvođenjima ilahija.

Naša reporterska ekipa uradila je i kratki intervju sa Arminom, kojeg možete pogledati sutra u našem ramazanskom programu koji je na programu televizije Slon od 19 sati.

Sa Arminom smo razgovarali o njogovim ramazanima, i kako ih je to dočekivao kao dijete, a kako sada sa svojom porodicom.
Izvor/foto: RTV Slon