Svježe vijesti:

S a o p š t e nj e z a j a v n o s t - Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla


S a o p š t e nj e   z a   j a v n o s t

Ovom prilikom želimo da upoznamo javnost sa zaključcima donesenim na sjednici Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. 

Na sjednici Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine koja je održana 9. aprila doneseni su slijedeći zaključci:

• Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla će ponuditi program rada buduće Vlade Kantonalnim organizacijama NS, DF, SBiH i SBB kako bi još jednom pokušali uspostaviti programsku Vladu na Tuzlanskom kantonu. Ukoliko ne bude većine na osnovu 19 poslanika, KO SDP BiH Tuzla će Program za uspostavu vlasti objaviti javnosti Tuzlanskog kantona, te isti dostaviti poslanicima u Skupštini Tuzlanskog kantona, kako bi se otvorila mogućnost poslanicima da podrže program i mjere planirane programom buduće Vlade. 

• Vladu Tuzlanskog kantona moraju činiti SDP BiH - premijer i šest ministara, ostalih šest ministarskih resora dijele navedene četri stranke.

• Za predsjednika/potpredsjednika u Skupštini Tuzlanskog kantona iz reda Bošnjačkog naroda predlaže se zastupnik Naše stranke, Selim Bešlagić.

Donošenje ovih zaključaka potvrđuje našu želju i borbu da omogućimo i osiguramo bolje uvjete za razvoj Tuzlanskog kantona. Utjecaj drugih elemenata na rad i djelovanje KO SDP BiH Tuzla neće biti i ne smiju biti prepreka našoj težnji ka formiranju stabilne većine u Skupštini Tuzlanskog kantona. Stabilna većina će se formirati isključivo u okvirima odluka koje su donesene na Glavnom odboru SDP BiH i na Kantonalnom odboru SDP BiH Tuzla.


Služba za odnose s javnošću
KO SDP BiH Tuzla