Svježe vijesti:

Regional.ba - VUK DLAKU MIJENJA, ALI ĆUD NIKADA: Svi Kukini sinovi u dresu SDP-a


Prenosimo vam zanimljivu priču objavljenu na Regional.ba:

Svjedoci smo proteklih nekoliko mjeseci ujdurme oko neuspjelih pokušaja uspostave vlasti u Tuzlanskom kantinu gdje SDP kao pobjednik izbora naprasno ostaje bez nedostajućih jednog do dva poslanika u kojoj god opciji da krene kako bi ostvario volju birača.

Dešavanja u vezi navedenog privlačila su posebnu pažnju i radi procjene građana da li će izborni program SDP-a „Plan 10“ prerasti u postizborni Kukićev pothvat „Plan za 10 poslanika iz redova SDP-a“.

Sinošnja sjednica Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla najslikovitije je pokazala da kladioničari mogu trljati ruke i da je od Plana za 10 poslanika… već realizovano „sigurnih“ 5 sa tendencijom ka daljem povećanju ove cifre. Koliko drsko i bezobzirno pomenuta grupa djeluje nije zabilježeno u istoriji parlamentarne demokracije i političkog djelovanja.

Prvo su uz pomoć „Sarajeva“, više od njih pola, na silu pozicionirani u prvih 10 na listi kandidata za Skupštinu TK kako bi bili sigurni u prolasku, a potom potpomognuti neprolaznim gradonačelnikom, svim silama krenuli u blaćenje KO Tuzla – jedine POBJEDNIČKE kantonalne organizacije u SDP BiH. Vrhunac nestatutarnog djelovanja grupa poslanika je pokazala odbijanjem da postupi po jednoglasno donešenoj odluci Predsjedništva KO SDP BiH Tuzla o inicijativi za smjenu PDA-ove vlade da bi sve kulminiralo pokušajem da se pod jakim pritiskom i prijetnjom lojalnosti poslanika promijeni odluka Kantonalnog odbora Tuzla i na sinošnjoj sjednici dozvoli formiranje vlasti sa PDA!

Ali, „da se ne bi zbilo što se babi snilo…“ po onoj narodnoj, spriječila je odgovornost i zrelost kantonalnog rukovodstva koje je, strogo pridržavajući se zaključaka Glavnog odbora SDP BiH, dalo na glasanje zaključak koji vremenski određuje obaveze definirane posljednjim zaključkom koji glasi:

„Program KO SDP BiH TK će biti objavljen javnosti TK te dostavljen svim zastupnicima u Skupštini kantona, ukoliko neko kao pojedinac želi podržati program i mjere planirane programom buduće vlade.“

Zaključak je od prisutna 47 člana odbora podržala ogromna većina od njih 30, protiv je bilo 7, a uzdržanih desetak.

Na legitimno izglasan zaključak reakcija Kukinih sinova je bila napuštanje sjednice jer im nije uspio plan – Plan za sklapanje koalicije sa PDA. 

I normalno, slijedi pitanje za svakog normalnog čitaoca i građanina – pa zašto sve ovo?

Odgovor se vidi svakako ne iz imena „glasila“ ove grupe zastupnika niti iz imena autora naručenog teksta koliko iz činjenice ko potpisuje naloge za isplatu ovakvih tekstova sredstvima iz Gradskog budžeta.

Eh, to je već ozbiljna tema o zloupotrebi sredstava svih građana za potrebe pojedinca koji se želi, skoro paranoično, obračunati sa Kantonalnim odborom SDP-a BiH Tuzla i njegovim rukovodstvom.

Pitanja je mnogo i u vezi ponašanja zastupnika, kako će reagovati rukovodstvo KO, da li će posegnuti za mjerama iz Statuta, da li će posegnuti za mjerama osiguranja u slučaju djelovanja poslanika u interesu druge političke stranke i sl.

Odgovor se sigurno neće dugo čekati, ostaje da se vidi.

Mi ćemo vam poštovani čitaoci uskoro omogućiti da i vi vidite malo bližu sliku ovih poslanika.

Sliku uhljeba koji su od autolakirera dospjeli do „vrhunskih političara“ sa platama od 6000 KM, „biznismena“ koji besplatnim poklon odijelima obezbjeđuju naklonost rukovodilaca iz Sarajeva, a pri tome besramno koriste PDA-ove grantove, profesore čija bliža rodbina u zadnjih nekoliko dana dobija naprasno unapređenje na poslu u Banovićima i tako dalje…

Nastavak slijedi…

Izvor/ foto: Regional.ba