Svježe vijesti:

Odvojite par minuta i glasate za projekat OŠ "Lukavac Grad"


Odvojite par minuta i glasate za projekat OŠ "Lukavac Grad".
Jednostavno je, klik na link ispod, opciju GLASAJ, odaberite takmičarski grupu ŠKOLA, te navedenu školu  i  odete na kraj liste i POŠALJITE!
Hvala u ime vrijednih đaka!
Grupa 4 , škole.... 7. ŠKOLA PO REDU!
Glasanje traje do 17.4.2019.godine, ponedjeljak.

Naravno, vaš glas zaslužuju i članovi KUD Puračić. Oni su u posebnoj kategoriji,tako da svoj glas možete dati i njima i JU OŠ "Lukavac Grad" istovremeno.


Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP), treći put zaredom organizuje kampanju za izbor i dodjelu nagrade “ŠAMPIONI ZAŠTITE PRIRODE, BIH GREEN AWARDS“ 2019. U 2017. smo ovu kampanju realizovali u saradnji sa Ambasadom SAD u BiH a prošle i nadamo se ove godine je to Ambasada Republike Češke uz podršku, UNDP, GIZ, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske. Ovom kampanjom promovišemo korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u našoj zemlji. Svake godine želimo pronaći preduzeća, gradove/općine/opštine, NVO-e, fondacije, škole, obdaništa, pojedince, grupe građana i neformalne građanske inicijative koji uspješno promovišu prave vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i koji kao takvi mogu motivisati i druge.