Svježe vijesti:

Hamza Čajić osvojio srebro na turniru ”Alija Izetbegović 2019” u Sarajevu


Član Kluba borilačkih sportova ORKKA Lukavac Hamza Čajić osvojio je srebrenu medalju na turniru Karate World Grand Prix ”Alija Izetbegović 2019” koji je održan danas u Sarajevu.

Pored Hamze Čajića, na turniru se predstavio i Mensur Đozić, senior lukavačkog kluba.

”Ovaj turnir ujedno je bio i posljednja provjera forme naših seniora pred predstojeće Balkansko prvenstvo za seniore u Čačku (Srbija), gdje će za reprezentaciju BiH nastupiti Čajić i Đozić”, navode iz Kluba borilačkih sportova ORKKA Lukavac.

Nakon proslosedmicnog memorijala “Salko Curic 2019”, ove subote u domu mladih u sarajevskoj Skenderiji, odrzan je Karate World Grand Prix “Alija Izetbegovic 2019”, na kojem se takodjer radila apsolutna kategorija u konkurenciji seniora. I na ovom turniru, KBS ORKKA su predstavili nasi seniori Cajic Hamza i Djozic Mensur. Cajic Hamza je i ovoga puta izborio finale, te okitivsi se srebrenom medaljom, nastavio kontinuitet sjajnih rezultata u 2019 godini. Ovaj turnir ujedno je bio i posljednja provjera forme nasih seniora pred predstojece Balkansko prvenstvo za seniore u Cacku (Srbija), gdje ce za reprezentaciju BiH nastupiti upravo Cajic Hamza i Djozic Mensur, istakli su iz Kluba borilačkih sportova ORKKA Lukavac.