Adem M

Adem-Mahovki

Svježe vijesti:

LUKAVAC - Potvrđeno: Iz banke otuđio 30.000KM, ali je ubrzo uhapšen…


Bivši pripadnik Jedinice za specijalne namjene MUP-a TK jučer je opljačkao poslovnicu Sparkasse banke u Lukavcu i otuđio oko 30.000 KM, potvrđeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

On je u poslijepodnevnim satima upao u poslovnicu banke i prijeteći oružjem, odnio sa sobom novac. Dežurna tužiteljica Tužilaštva TK objašnjava da je počinioc pronađen i uhvaćen zahvaljujući građanima koji su pokazali visok nivo svjesnosti u ovim momentima.

“N.N osoba je ušao u poslovnicu, maskiran, prijeteći radnicama iznudio novac od njih i napustio poslovnicu. Jedan od građana je primijetio čudno ponašanje ove osobe, te je prijavio službenicima policije, nakon čega je i uhvaćena,” objašnjava Lejla Gazibegović za RTV Slon, dežurna kantonalna tužiteljica.

Također, iz Sparkasse banke su u svom zvaničnom saopćenju obavijestili  javnost da niko od klijenata koji su se tom prilikom nalazili u banci ili zaposlenih nije povrijeđen, a da je počinioc ovog krivičnog djela otuđio novac iz potpultne kase.

“Sparkasse bank BiH želi ovom prilikom zahvaliti požrtvovanosti službenog lica koje radi na osiguranju banke, kao i pripadnicima hitne pomoći i PU Lukavac na njihovoj profesionalnosti i ažurnosti,” stoji u saopćenju.

Uviđaj su obavili službenici Policijske stanice Lukavac.

Istraga se i dalje nastavlja.