Svježe vijesti:

KNJIGAMA PROTIV ZLOSTAVLJANJA ŽENA


Knjigom protiv nasilja
By Sandra Petrz

Ja sam Sandra Petrž, bivša sam zlostavljana djevojčica i žena. Da… Nekad davno mi je bilo jako teško to izreći, ali s vremenom ojačate, ohrabrite se, naraste jezik. Ok, idemo dalje…Zlostavljao me je otac zlostavljač, napao me je susjed pedofil kad sam imala 14 godina, upucavao mi se mamin frajer pa sam ga snimila na kazetofon jer mi mama nije vjerovala i na kraju sam se udala i rodila sina zlostavljaču sada već bivšem mužu koji me je zlostavljao na sve načine.  A od svih tih zlostavljača koji su prošli kroz moj život najviše boli činjenica da sam pored živih i zdravih roditelja upravo baš ja nevoljeno dijete koje mora živjeti sa tim saznanjem. Ok…nećemo plakati ( isplakala sam ja i za sebe i za sve vas)…idemo dalje. I tako preskačem sad jedan dulji period. Moj ponos, moj anđeo, moje sunce, moj zrak i moj život- moj sin, moj ponos Dominik Antonio Popovic.

U vrijeme moje borbe sa egzistencijom, razvodom, saznanjem da me moji ne vole, šikaniranjem okoline itd…ja sam uspjela. 
Kažu da sam prva žena u Hrvatskoj koja je javno prozvala sve svoje zlostavljače i napisala autobiografiju ,, Sandročka zlostavljana“ u izdanju IK ,,Profil“ koja je predstavljena na Interliberu 2015. Slijede dvije zbirke pjesama - ,, Istina to sam ja“ i ,, Duša nedokučivih svjetova“- za njih sam dobila pjesničke nagrade i posljednja knjiga,, Istinite priče zlostavljanih“  IK,, Libros Good Book“ – moj projekt u kojem sam uključila istinske žrtve koje su se ohrabrile i napisale svoje tužne priče. Tu su mi pomogle pravobraniteljica za ravnopravnost spolova RH Višnja Ljubičić, dr.med. psihijatrica Suzana Večerić, Udruga Djeca Ljubavi- Vesna Gosta, Rosie Kugli- književnica te pismo podrške predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Žrtve koje su javno progovorile i htjele su da se znaju njihova imena su Bojan Bertek ( ,,PONOS HRVATSKE 2014.) i Ana Horvat. 

Uz moje knjige i zbirke pjesama, ja glumim u serijalima, u kazališnim predstavama…aktualna je predstava ,, Posljedice“ by Romano Nikolić- obavezno pogledati! Bivša sam plesačica latinoameričkih i standardnih plesova i jako davno natjecala sam se u bivšoj YU i vodila plesnu školu. Članica sam HDS ZAMP- a kao autorica glazbe, teksta i izvođačica te ovih dana izlazi moj prvi spot. U sretnom sam braku sa Brankom koji je divan otac mom sinu. Dobitnica sam i Međunarodnog priznanja u doprinosu protiv zlostavljanja žena i djece by Udruga,, Lahor“- Boban Paunović.
Ja ću se fokusirati na tematiku obiteljskog nasilja i bilo koje vrste nasilja te ostale aktualne teme.

Ovo je bilo najkraće moguće  predstavljanje jer ja imam uskoro 48 godina i napokon živim život i radim ono što volim. Od mene očekujte istinu i samo istinu jer ja putujem s istinom i u istini. To je jedini pravi put iako većina to ne voli. Briga me…