Svježe vijesti:

Intervenisala policija: Inspektori mu došli u kontrolu, a on ih lišio slobode


Dva inspektora napadnuta su jučer u Sarajevu te im je onemogućeno da obavljaju službene radnje, saopćila je Federalna uprava za inspekcijske poslove. Riječ je o federalnom tržišnom inspektoru te kantonalnom inspektoru rada. 

Obojica su bili u kontroli u multidisciplinarnim timovima u okviru specijalnog programa pojačanih inspekcijskih nadzora u borbi protiv sive ekonomije. 

– Nakon što su protupravno lišeni slobode u prostorijama objekta u kojem je vršen nadzor, inspektori su zatražili podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, čiji su službenici promptno reagovali i uhapsili osobu inicijala S.R., rođenu 1968. godine, iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo ”sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje” i ”protupravno lišenje slobode” na štetu službenika Federalne i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. 

Istog dana slobode je lišena i osoba D.Š., rođena 1971. godine, također iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “podstrekavanje” – kaže se u saopćenju Federalna uprava za inspekcijske poslove zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova i policijskim službenicima Druge policijske uprave za pruženu asistenciju te izražava punu podršku radu policijskih i pravosudnih organa u BiH.

 (Tuzlanski.ba/Fena)