Svježe vijesti:

Završena sjednica Predsjedništva: Hoće li SDP u vlast ili opoziciju odlučit će Glavni odbor u subotu


Odluku o tome treba li SDP ući u vlast u Federaciji BiH, kao i na nivou Državne vlasti donijeti će Glavni odbor stranke u subotu, zaključeno je, između ostalog, na sjednici Predsjedništva SDP-a u Sarajevu, koja je završena kasno u četvrtak, potvrđeno je agenciji Patria u toj stranici.

BH blok, kojeg čine SDP, DF i Naša stranka donio je odluku da ne ulaze u vlast sa nacionalnim strankama na nivou Federacije i na nivou državne vlasti, nakon izbora 7. oktobra. Takva odluka dovela je do zategnutih odnosa između partnera u BH bloku, ali i unutar samog SDP-a.

Predsjednik SDP-a Tuzlanskog kantona kazao je novinarima da je cilj SDP-a u ovom kantonu da uđe u vlast, zbog dobrog izbornog rezulata te stranke u Tuzlanskom kantonu.

Bijedić je Patriji danas prije sjednice Predsjedništva također rekao da je Glavni odbor SDP-a taj koji potvrđuje da li SDP treba ići u vlast ili opoziciju, bez obzira kakve odluke su ranije donijeli čelnici stranke.

“Ma kakvu odluku donese Glavni odbor, to neće dovesti do raskola unutar stranke, i ostali članovi trebaju da ispoštuju tu odluku Glavnog odbora”, rekao je Bijedić.

(TIP/Nap)
LTK-INFO.COM