Svježe vijesti:

U toku sjednica Predsjedništva SDP-a BiH


Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH započelo je danas sjednicu na kojoj bi trebalo zauzeti stav u vezi sa formiranjem vlasti nakon održanih izbora u oktobru, te izvršiti pripreme za sjednicu Glavnog odbora koja je zakazana za subotu.

“Odluke Glavnog odbora morat će se poštovati,  a do tada mogu prenijeti stavove Kantonalnog odbora Tuzlanskog kantona, u kojem je 90 posto tog odbora reklo da je naš imperativni cilj ulazak u vlast jer smo prva partija u Tuzlanskom kantonu. Smatramo da se ulaskom u vlast postojeće stanje može promijeniti, što je nemoguće iz opozicionih klupa. SDP je velika državotvorna partija i mora se brinuti o vođenju države”, rekao je predsjednik KO SDP Tuzlanskog kantona Enver Bijedić uoči sjednice Predsjedništva SDP-a BiH.

Istaknuo je kako BH blok “dobra priča” i da je ta ideja naišla na pozitivan odjek u javnosti. Međutim, tvrdi, da u „BH bloku ima različitih interesa i pogleda, a donekle i različitih programa“.”Članovi Predsjedništva danas će se odrediti o onome što je BH blok na nedavnoj konferenciji izgovorio u kameru da se ide u opoziciju. To je logika statuta SDP-a. Također, očekujemo raspravu o izbornim rezultatima”, poručio je potpredsjednik SDP-a BiH Miro Lazović.

(TIP/Fena/Foto: Arhiva)
LTK-INFO.COM