Svježe vijesti:

Tuzla: Razbojnici bježali vozilom, pucali na policiju i pokušali ih pregaziti


Tridesetšestogodišnjak i troje maloljetnika uhapšeni su nakon  potjere tokom koje su ispalili više metaka na policijske službenika MUP-a TK. Tokom potjere dvojica policijskih službenika su zadobila lakše tjelesne povrede.Potjera se dogodila u četvrtak nešto iza  ponoći, a nakon što su službenici PS Zapad u ulici Rudarska pokušali zaustaviti automobil Škoda Octavia karavan u vlasništvu E.B. iz Tuzle.
˝Dana 14.02.2019 godine oko 00:00 sati, službenici policije PS Zapad su u ulici Rudarska nakon uočenog prekršaja pokušali da zaustave PMV marke Škoda Octavija-karavan, vlasništvo E. B. iz Tuzle. Vozač navedenog vozila se oglušilo na znak OSL te je nastavilo kretanje u pravcu raskrsnice Irac. S ciljem zaustavljanja pomenutog vozila, vozilo je praćeno sa uključenim svjetlosnim i zvučnim signalima. Dolaskom u raskrsnicu na Ircu iz pmv. Škoda-Oktavija, kroz prozor suvozača, NN lice je ispalilo nekoliko hitaca iz  pištolj nakon čega se velikom brzinom udaljilo u pravcu Bukinja˝, navode iz MUP-a TK.

U potjeru se uključila i Jedinica specijalne policije, a bjegnuci su nastavili pucati prema policiji. ˝Tokom potjere za navedenim vozilom iz istog je u više navrata pucano kroz prozor. Vozilo je skrenulo u Lipnicu u ulici Ozrenska gdje se  zaustavilo i iz njega su izašla 4 muška NN lica, dok je jedno od njih odbacilo pištolj. U tom trenutku vozač u Škodi-Oktaviji istom kreće u pravcu službenog vozila MUP-a TK-a. U namjeri da izbjegnu direktan kontakt sa vozilom koje im se približavalo, službenici policije su vožnjom unazad pokušali da izbjegnu kontakt, kojom prilikom su sletjeli sa kolovoza u kanal, a pmv Škoda-Oktavija se udaljila sa mjesta događaja. U travi gdje je predmetno vozilo bilo parkirano pronađen je odbačeni pištolj˝, saopšteno je.

Utvrđeno da se radi o gasnom pištolju.  Škoda je zaustavljena u mjestu Plane, a njom je upravljao A. D. rođen 2000. godine iz Tuzle. Specijalci su zaustavili i vozilo BMW kojim je upravljao Z. K. rođen 1997. godine, a na mjestu suvozača se nalazio B.B. rođen 1998. godine, oba iz Tuzle.

˝Četiri NN lica koja su stavljena pod kontrolu, a radi se o: S. M. rođen 1983 godine iz Tuzle, dva šasnaestogodišnja lica i jedan sedamnaestogodišnjak. U mjestu Plane od strane JSP MUP TK zaustavljeno je pmv Škoda-Oktavija kojom je upravljao A. D. rođen 2000 godine iz Tuzle. Također je zaustavljeno i PMV marke BMW kojim je upravljao Z. K. rođen 1997 godine, a na mjestu suvozača se nalazio B.B. rođen 1998 godine, oba iz Tuzle. Lica su stavljena pod kontrolu jer se sumnja da je jedan od navedenih u vrijeme incidenta bio u PMV Škoda Octavija. Prilkom slijetanja službenog vozila dva službenika policije zadobila su LTP, a na vozilu je nastupila materijalna šteta˝, saopšteno je iz MUP-a TK-.

Prilkom slijetanja službenog vozila dva službenika policije zadobila su lake tjelsne povrede, a na vozilu je nastupila materijalna šteta. O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva TK, dok potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja poduzimaju službenici OKP PU Tuzla.

(TIP/A.J./Foto: Ilustracija)
LTK-INFO.COM