Svježe vijesti:

Otac sa šest metara visine bacio četvero maloljetne djece: ‘Djeca su uvijek izgledala uredno, majka ih je redovito vodila u šetnju, vrtić, školu…’


Liječnici Opće bolnice Zadar izvijestili su o stanju četvero djece koje je njihov otac jutros nešto prije 7 sati bacio preko balkona obiteljske kuće s visine od šest metara. Sedmogodišnja djevojčica u kritičnom je stanju, dok su dvije djevojčice i dječak u stabilnom stanju, javlja Anadolu Agency (AA). Jutros su na jedinicu intenzivnog liječenja zadarske opće bolnice s teškim ozljedama primljene dvije djevojčice starosti 7 i 8 godina, te djevojčica stara 5 i dječak star 3 godine.

Osmogodišnja djevojčica je pri svijesti i u stabilnom stanju, a sutra će liječnici na njoj izvršiti neophodan kirurški zahvat. Druga djevojčica starosti 7 godina najteže je ozlijeđena, ima brojne ozljede glave i grudnog koša, postavljena je na mehaničku ventilaciju i još uvijek nije u stabilnom stanju, izvijestili su zadarski liječnici.

Zadarski tim liječnika stupio je u tim s Ministarstvom zdravstva kako bi se najteže ozlijeđena djevojčica, čim joj stanje postane stabilno, prevezla na intenzivnu odjel Klinike za djecu na zagrebačkom KBC Rebro. „Dječak star 3 godine u stabilnom je stanju, no kontrolne snimke pokazale su zrak u grudnoj šupljini, što ukazuje na povredu pluća. Nije životno ugrožen, ali indikacije su da je teško fizički ozlijeđen. Djevojčica stara 5 godina koja ima lakše tjelesne ozljede, nagruvana je i ima nagnječenje grudnog koša, ali je u stabilnom stanju“, izvijestili su liječnici.

Majka četvero djece stigla je u zadarsku bolnicu u pratnji socijalne službe vidjeti u kakvom su stanju djeca, dok je otac, počinitelj u policijskoj postaji na saslušanju kako bi se utvrdile okolnosti počinjenja, izvijestila je zadarska policija. Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić najavila je kako će danas otići osobno na Pag kako bi utvrdila je li bilo propusta od strane tamošnje socijalne službe. Socijalna služba ovoj je obitelji ranije oduzela sada punoljetnu djevojčicu koju je majka stekla prije braka s počiniteljem. Ministrica je potvrdila kako je riječ o obitelji koja se na Pag doselila iz Virovitice, a ovaj slučaj danas je komentirao i premijer Andrej Plenković poručivši kako je riječ o nezapamćeno monstruoznom činu

(Izvor:TIP/ Anadolija/Jure Mišković / CROPIX)