Svježe vijesti:

Naša stranka u Tuzlanskom kantonu neće ići u koaliciju ni sa SDA, niti sa PDA

Foto: Arhiva

Naša stranka u Tuzlanskom kantonu (TK) neće ići u koaliciju ni sa SDA, niti sa PDA, potvrdio je za Vijesti.ba predsjednika KO Naše stranke u Tuzli Mirsad Čamdžić.”Na sjednici Predsjedništva u subotu Naša stranka jednoglasno je donijela odluklu da neće ići u koaliciju sa SDA, HDZ BiH i SNSD na bilo kojem nivou. U saopštenju nismo naveli sve stranke, nego samo one sa kojima ne želimo koalirati, no kao predsjednik KO Naše stranke u Tuzli mogu to potvrditi i kada je u pitanju saradnja sa PDA”, kazao  je Čamdžić, nakon što je SDP BiH, kao vodeća stranka u TK, poslao poziv za razgovor o formiranju vlasti sa SDA i PDA.

Čamdžić smatra da je iz potvrđenog stava Naše stranke građanima jasan njen stav u smislu daljih pregovora.Upitan da prokomentariše hoće li se i na koji način najnovija odluka tuzlanskog SDP-a BiH reflektovati na odnose u Bh. bloku, Čamdžić je naglasio kako se u TK otvara druga opcija, a to je vraćanje na početni položaj, možda čak na koaliciju od 19 zastupnika u kantonalnoj Skupštini, koju čini SDP BiH, DF, Naša stranka, SBB i Stranka za BiH.

“Smatram da je u ovom trenutku od svih mogućih opcija i kombinacija za formiranje vlasti, za Našu stranku najprihvatljivija ona da pokušamo povratak na koaliciju od 19 zastupnika. Dakle, na koaliciju u kojoj smo se prije nekoliko mjeseci sastali i počeli razgovarati. Potrebno je da svi uložimo dodatne napore i prevaziđemo eventualne nesuglasice koje su se pojavile, kako bismo vratili istorijsku generacijsku šansu za TK da građanski blok formira vlast u ovom kantonu”, zaključio je predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke.

LTK-INFO.COM