Svježe vijesti:

LUKAVAC - Sportski centar sa zatvorenim bazenom, renovirana Gradska pijaca… sve ovo čini Strategiju razvoja općine Lukavac


Na posljednjoj sjednici OV lukavac, uz nekoliko upućenih amandmana, usvojen je prijedlog Strategije razvoja općine Lukavac za period 2019. – 2027. a koju je izradio Općinski razvojni tim.

Ova strategija obuhvata ekonomski i društveni aspekat, ali i aspekte zaštite i unaprijeđenja okoliša i prostora.

Strategija razvoja harmonizirana je prije svega sa Strategijom razvoja Tuzlanskog kantona, ali i sa drugim sektorskim strategijama viših nivoa vlasti. Finansijski okvir za provođenje Strategije usklađen je sa mogućnostima budžeta i sa dostupnim izvorima financiranja u periodu do 2027. godine.

Zanimljivo je pogledati dokument u kojem između ostaloga piše da će do kraja 2019. godine, biti povećan broj novozaposlenih za 400 osoba u sektoru proizvodnje tekstila i kože, dok će broj obrta biti veći za 3% na godišnjem nivou.

250.000KM iznose planirani radovi na uređenju Gradske pijace, koja je ovom Strategojim planirana biti završena do 2023. godine. Nakon obnove očekuje se povećan broj zakupaca od čak 10% u odnosu na 2017. godinu.

1.500.000KM iznosit će radovi na izgradnji Sportsko rekreativnog centra koji će sadržavati zatvoreni bazen koji bi trebao biti izgrađen do 2023. godine. U planu je i dislociranje postojeće autobuske i željezničke stanice na novu lokaciju u Partizanskoj ulici.

Mnogo toga je planirano, vrijeme će pokazati šta će biti urađeno. Dokument možete pogledati na ovom linku .


Izvor/foto:SodaLive.ba

LTK-INFO.COM