Svježe vijesti:

FREEDOM ili ti SLOBODA, šta to uopće znači, ako ne smijemo pitati "KO MI JE UBIO SINA"


FREEDOM ili ti SLOBODA, šta to uopće znači?

Dejtonskim sporazumom su nam garantovali slobodu, a dobili smo ovo što trenutno imamo.

Nakon sarajevskih protesta boraca, vlast je izvela svoje poslušnike da tuku i rastjeruju one koji su im stvorili ovu carevinu koju imaju.

Obzirom da nas nisu zaplašili "dovoljno", u Banja Luci idu korak dalje. Vlast je izvela svoje poslušnike/saradnike/saučesnike, na goloruku djecu, starce, žene, roditelje, kako bi ih zastrašili i rastjerali, a samo su pitali ko je UBIO moje DIJETE, tvoje DIJETE, Ko to ubija NAŠU DJECU.

Mada sam razmišljao o tome, sada se sramim što ne odo u Banja Luku. Na prvi bedem odbrane. Na liniju na kojoj sam trebao stajati da zaštitim svoju djecu. Zar majka ubijenog Davida, mora bježati u inostranstvo, samo zato što želi znati tko joj je ubio sina. Zar Davor mora da se krije kako bi izbjegao zatvor ili ko zna šta. Zašto? Zbog toga što želi da zna ko mu je ubio sina. Da li je ovo FREEDOM Ameriko i demokratija koju si nam donijela? Da li je ovo SLOBODA bosanskohercegovački narode koju si želio. Ako jeste onda ĆUTI. Svi ĆUTITE, ali ja više da ćutim ne mogu. Postojala je izreka "Samo da ne tuku i da se ne puca". Pa tuku!!! Pa pucaju!!!

A vi koji TUČETE svoj narod. Mislite li da ne postoje spiskovi, da ste se skrili iza tih maski i da nikad niko neće znati. Pamtite li da su ratni HEROJI, sa promjenom vlasti postali ratni ZLOČINCI. Vi ste saučesnici u prikrivanju zločina, a zaposleni ste da štitite narod. Mislite li da nećete za svoja nedjela odgovarati, kada se sruši kula od karata koju prave. A odgovarat ćete pred tri suda. Kaznenom, božijem i NARODNOM. Pomilovani mogu biti oni koji na vrijeme pređu na stranu onih koji ih plaćaju, a plaća vas NAROD, oni drugi samo manipulišu vama.

FREEDOM/SLOBODA će doći !!! Mora doći !!! Tada ćemo biti slobodni MI'. Pitam se samo ko i što ćete tada biti VI'?


PRAVDA I SLOBODA ZA SVE NAS

Ovo me podsjetilo na fotografiju momka, Kristijana, koji pod tamnim bosanskohercegovačkim nebom, u sjeni munare islamske džamije, u aleji spomenika velikana, među kojima je i Drug TITO, spokojno stoji podignute ruke, tražeći da učinimo nešto. TRAŽEĆI PRAVDU!!!

Pogledajte kraj video uratka od koga zastaje dah u grlu:
Admir Memić
LTK-INFO.COM