Svježe vijesti:

DA LI ĆE "PASTI" VLADA TUZLANSKOG KANTONA


Zbog kršenja moratorija o zapošljavanju predsjednik Kluba DF-a u Skupštini TK Mahir Mešalić pokrenuo incijativu za smjenu Vlade TK!

Predsjednik Kluba DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona Mahir Mešalić pokrenuo inicijativu za smjenu Vlade TK  zbog kršenja moratorija o zapošljavanju u Tuzlanskom kantonu.

˝Po članu 53. Poslovnika o radu Skupštine TK zastupnici imaju pravo sa 12 potpisa zastupnika, odnosno jedne trećine zaastupnika Skupštine Tuzlanskog kantona, da pokrenu inicijativu za smjenu Vlade. Zaključkom bi de dale ovlasti sekretarima ministarstava da preuzmu nadležnost ministara do uspostave nove vlasti u TK. Svjedoci smo da se u TK krši moratorij na zapošljavanje koje je donijela Skupština TK. Mi ćemo dati šansu Vladi da se izjasni po ovoj inicijativi onako kako to Poslovnik predviđa˝, izjavio je za TIP Mešalić.

Pozvao je sve stranke koji participiraju u Skupštini TK, a prvenstveno stranke ‘Bh. bloka’ (SDP, DF, Naša stranka) da podrže inicijativu za smjenu Vlade TK.˝Apelujem na sve političke partije koje nisu zadovoljne radom ove vlasti u Tuzlanskom kantonu da podrže inicijativu DF-a, a tu prvenstveno mislim na stranke koje čine ‘Bh.blok'˝, istakao je Mešalić.


(Izvor/Foto:TIP/Autor: Adis Jašarević)
LTK-INFO.COM