Svježe vijesti:

Zimske službe ‘Komunalca’ Tuzla rade bez prestanka: ‘Saobraćajnice prohodne’


Servisne informacije za Tuzlu:

Zimska služba JKP ‘Komunalac’ Tuzla već više od 24 sata radi bez prestanka zbog snjega koji od petka ne prestaje da pada u Tuzli. Saobraćajnice su ovoga jutra prohodne. Saobraća se otežano jer snijeg koji konstantno pada otežava uslove u saobraćaju.

Zimska služba ‘Komunalca’ 24 sata nije prestajala sa radom i dalje nastavljaju sa čišćenjem grada. Grad se protekla 24 sata čistio po prioritetima a to su prilazi bolnicama, put za ‘Husino’, visinske zone, a zatim se prelazilo na užu jezgru grada.Ekipe zimske službe i danas nastavljaju sa radom bez pauze.

Mole se građani za strpljenje ali i saradnju. Obaveza svih građana je da očiste snijeg ispred svojih ulaza i prilaza svojim poslovnim prostorima i domovima.

Jutros u 7 sati u Tuzli je izmjereno 32 cm snijega.

Iz MUP-a TK su saopćili da se u protekla 24 sata dogodila 21 saobraćajna nesreća u TK.

Vremenska prognoza za naredne dane

U subotu će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Krajem dana ili u večernjim satima padavine slaba i prestaju. Visina novog snježnog pokrivača između 5 i 10, lakalno do 20 cm. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevne temperature od -3 do 2, na jugu od 5 do 11 °C.

16.12.2018 (nedjelja), jutro pretežno oblačno, na istoku i jugoistoku Bosne sa slabim snijegom, a u ostalim djelovima umjereno oblačno i bez padavina. U ostatku dana, u cijeloj zemlji, bez padavina i postupno razvedravanje. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Jutarnja temperatura od -7 do -2, na planinama do -11, na jugu od 0 do 3, a najviša dnevna od -3 do 2, na jugu od 3 do 7  °C.

17.12.2018 (ponedjeljak), pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Prije podne, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa kišom i susnježicom, u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini sa kišom, a u planinskim djelovima Hercegovine kiša može prelazit u susnježicu. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 1 do 4, a najviša dnevna od -3 do 3, na jugu od 3 do 6 °C.

18.12.2018 (utorak), oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne i kišom u Hercegovini. Poslije podne postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 0 do 3, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu do 8  °C.

(TIP/RTV7)

LTK-INFO.COM