Svježe vijesti:

Veliki uspjeh „Galeba“: 14 utrka – 11 medalja


U organizaciji PK Sloboda na Gradskom bazenu u Užicu (Srbija) u subotu, 08. decembra održan je II međunarodni plivački miting „Sloboda Open 2018“ na kome je učešće uzelo preko 250 takmičara iz regiona.
Plivački klub Galeb je na ovom mitingu je u pratnji trenera Zerine Karić nastupio sa sedam plivača koji su plivali ukupno 14 trka i osvojili su 11 medalja, 3 zlatne, 4 srebrne i 4 bronzane medalje.
Lejla Imširović sa srebrnom medaljom na 50 metara prsno, Azra Ćosić sa dvije zlatne medalje na 50 metara leđno i 50m delfin, Sara Nukić sa srebrnom medaljom na 50 metara delfin, i bronzanom na 50 metara prsno, Hamza Mujić sa 2 bronzane medalje na 100 metara delfin i 100 metara kraul, Harun Mehić sa dvije srebrne medalje na 100 metara prsno i 100 metara leđno, Ramiz Šabović sa zlatnom medaljom na 50 metara prsno i bronzanom na 50 metara delfin. Moramo spomenuti i našeg Harisa Dželića koji je po prvi put uzeo učešće na zvaničnom takmičenju i koji je opravdao očekivanja stručnog štaba Galeba jer je dokazao da se radi o perspektivnom plivaču.
Ovom prilikom obavještavamo sve zainteresovane neplivače sa područja općine Lukavac da je u toku program obuke neplivača i da se svi koji žele da nauče plivati prijave na telefon 061 179 326. Detaljnije informacije potražite na našem web portalu pkgalebgikil.info, putem naše zvanične Facebook stranice „Plivački klub Galeb“ili e-maila lukavac@pkgalebgikil.info.
Dobro nam došli !

LTK-INFO