Svježe vijesti:

U toku radovi na rekonstrukciji restorana Doma kulture, klizalište za 10-tak dana


U proteklim danima teku radovi u Centru za kulturu, renovira se restoran i postavlja ozvučenje koje će pokriti kompletan prostor restorana, hol i hodnike Centra, kao i velike sale.

–Trenutno smo u fazi rekonstrukcije dijelova JU Centar za kulturu. Radimo restoran JU Centra za kulturu koji će nositi naziv “Caffe bar kultura” i provodimo projekat ozvučenja donjeg sprata JU Centra za kulturu. Ovim će napokon Ustanova dobiti svoje ozvučenje za veliku salu, hol i caffe bar, izjavio je Ermin Prijić, direktor Centra za kulturu.

Uskoro će građani moći da se učlane u “Klub lukavčana” i ostvare mnogobrojne popuste:

–Uskoro ćemo pokrenuti “Klub lukavčana” gdje će članarina biti 20 KM mjesečno, a članovi kluba će imati posebne pogodnosti u Ustanovi (popuste na predstave, filmove, sve događaje u Centru za kulturu i jednom mjesečno ćemo organizovati druženje za članove kluba. U slučaju većeg broja članova i ako ovaj projekat zaista i uspije, druženje ćemo organizovati svake sedmice, objasnio nam je Ermin Prijić, direktor Centra za kulturu.

Kako saznajemo u toku su radovi na organizaciji postavljanja klizališta i događaja koji će se zvati “Zimska čarolija”. Naši najmlađi sugrađani klizalište mogu očekivati za desetak dana, a "Zimska čarolija" će trajati do kraja mjeseca Januara. Projekat se realizuje u saradnji sa Sportskim savezom Općine Lukavac.

Foto:SodaLive

Foto:SodaLiveLTK-INFO.COM