Svježe vijesti:

TK- ‘Građanski blok’ usvojio oko 300 mjera koje imaju namjeru provesti u naredne četiri godine; U četvrtak razgovori o raspodjeli funkcija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti TK!


U prostorijama  Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla u utorak su nastavljeni razgovori kantonalnih lidera pet  stranaka (SDP, DF, Naša stranka, SBB, Stranka za BiH) koje čine građanski blok, a koje će formirati vlast u Tuzlanskom kantonu. Kako TIP saznaje, do sada su usvojili oko 300 mjera koje imaju namjeru provesti u naredne četiri godine.

300 mjera

˝Definitvno smo usvojili program djelovanja na nivou predsjednika. Naši Savjeti su to dovršili u prethodnoj sedmici. Imamo negdje oko 300 mjera koje smo usvojili i koje imamo namjeru provesti u naredne četiri godine. Pregovore nastavljamo za dva dana˝, kazao je za TIP predsjednik Kantonalnog odbora DF-a TK prof. Zlatan Begić.

Raspodjela vlasti

Na naše pitanje, da li su razgovarali o raspodjeli resora i imenima kandidata koji bi trebali preuzeti funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u Tuzlanskom kantonu, Begić je odgovorio: ˝Ne. O tome bi smo trebali razgovarati u četvrtak kada nastavljamo razgovore. Tada ćemo ući u detalje koji se odnose na to u kojoj oblasti će koji politički subjekt preuzeti odgovornost˝.

Pitali smo Begića da li će DF istrajati u tome da dobije poziciju predsjednika Skupštine TK, s obzirom da je već poznato da će pozicija premijera pripasti SDP-u ˝U nastavku pregovora ćemo otvoriti i ta pitanja. Do sada o tome nismo razgovarali˝, zaključio je Begić.

Možda već nakon sastanka u četvrtak bude poznato kako će biti podijeljene funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, ali i imena kandidata za predsjedavajućeg i zamjenike predsjedavajućeg Skupštine Tuzlanskog kantona, te mandatara nove kantonalne vlade. Izvor/foto:TIP.ba

LTK-INFO.COM