Svježe vijesti:

Ronioci Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca učestvovali u eko-akciji „Čisti Božić i Bistra Nova Godina 2018“


U organizaciji Udruge podvodnih aktivnosti "Rostrum" iz Splita, organizovana je sada već treća po redu akcija čišćenja podmorja “Čisti Božić i Bistra Nova Godina 2018”. Učešće u akciji je uzelo preko 100 ronilaca iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Čistilo se podmorje plaže Žnjan u Spitu.

Iako vremenska prognoza nije obećavala, u tmurno subotnje jutro, naša volja, dobro raspoloženje i entuzijazam otjerali su buru i oblake te je okupljanje sudionika moglo početi. Guma po guma, vreća po vreća ubrzo nakon početka urona jelka je polako dobila svoje obrise i okvire. Teško je procijeniti ukupnu količinu uklonjenog otpada iz mora, bilo je tu ponajviše guma svih oblika i veličina, procjena je na preko 250 komada, čitav kontejner, stolovi, stolice, kante za otpad, cerade, ambalaža od plastike, limenki, kesa, obuće za kupanje, pa čak i ostaci brodskih konstrukcija. Kao da otpad sam po sebi nije bio dovoljan za kraj uklonjeno je i minsko eksplozivno sredstvo iz mora.

''Čast nam je što smo i ove godine imali zadovoljstvo ugostiti prijatelje iz KPA Vodomar Duga Resa iz Duge Rese, Klub za podvodne aktivnosti Karlovac, Ronilački klub AdriatiCro Zagreb - Scuba Diving, Ronilački Klub RONITI SE MORA , DPS Zagreb i Ronilacki Klub Geronimo iz Zagreba, RK Sv. Roko iz Bibinja, ERK Korčula, Kpa Marsonia iz Slavonskog Broda i ''RK Dolac'' iz Šibenika. Također, tu su i ronilački centri Foka diving s otoka Paga i Double Bubble Diving. Također, pridružili su nam se i Leut Ekološko Ronilački Klub iz Mostara, ronioci iz Sarajeva te po prvi puta i DPA Sombor i EKO RONILAČKA GRUPA INVALIDA IZ LUKAVACA, BiH“ rekli su iz Udruge podvodnih aktivnosti „Rostrum“ Split. "Nadamo se kako će božićno drvce s godinama postajati manje, a svijest o važnosti zaštite okoliša postajati sve veća“


LTK-INFO.COM