Svježe vijesti:

Prelijepa slika sa najvećeg i najljepšeg trga u BiH: Mala raja u Tuzli proslavila Dječiju novu godinu uz pjesmu, igru, Moto mrazove i poklone!


Grad Tuzla i ove godine godine organizovao je  tradicionalni javni doček Dječije nove godine na Trgu Slobode Tuzla. U zabavnom dijelu programa na najvećem i najljepšem trgu u Bosni i Hercegovini  nastupili su članovi Gradskog dječijeg hora ‘Slavuj’ i orkestar ‘Balsika’. Mališani su uživali u predstavi za djecu ‘Igračka Djed Mraz’, te se zabavili sa veselim maskotama.

˝Moramo imati empatiju prema najmlađima.Mi tradicionalno već godima organizujemo javni doček Dječije nove godine. Trg slobode danas pripada djeci Tuzle, okoline, djeci Bosne i Hercegovine.Ovo je njihova fešta. Danas njima na ovom najvećem trgu u Bosni i Hercegovini treba da bude lijepo. Ono što želim svojoj rođenoj djeci ja želim djeci Tuzle, ali i cijele BiH˝, izjavio je za TIP gradonačelnk Tuzle Jasmin Imamović.

˝Ovo je već tradicionalna manifestacija koja se organizuje u Tuzli za naše najmlađe. Ovo je velika zabava za malu raju. Trg je prelijep, mnogo je nasmijane djece i roditelja. Program je kvalitetan i svi zajedno možemo uživati. Ovo je zaista jedna lijepa slika koja ide iz Tuzle˝, istakao je direktor Turističke zajednice Tuzla Edin Jahić.

Na kraju druženja mališani su imati priliku da se fotografišu sa Moto mrazevima koji su najmlađima podijeliti slatkiše.LTK-INFO.COM