Svježe vijesti:

PREDSTAVNICI MZ KUCURA I PREDSJEDNIK OPĆINE VRBAS POSJETILI PROKOSOVIĆE I LUKAVAC


U subotu je u mjesnoj zajednici Prokosovići upriličen posjet predstavnika MZ Kucura, općina Vrbas. Ovoj posjeti se pridružio i predsjednik općine/opštine Vrbas, gospodin Milan Glušac.

Na ovaj način su obnovljene prijeratne veze te je potpisan i dokument o daljoj saradnji izmedju MZ Prokosovići i MZ Kucura.


LIJEP DODGAĐAJ U PROKOSOVIĆIMADnas je naše Prokosoviće posjetila delegcija iz MZ Kucura, kojoj se pridruzio i načelnik općine Vrbas. Nakon dočeka u Domu kulture Prokosovići u poslijepodnevnim satima upriličen je prijem kod opcinskog načelnika prof.dr. Edina Delića. Potpisan je i sporazum o saradnji izmedju MZ Prokosovići i MZ Kucura, koji su potpisali predjsednik Nedim Omerdić, ispred MZ Prokosovići, te Željko Bjelan ispred MZ Kucura. a sve u prisustvu načelnika općina Lukavac i Vrbas koji su izrazili želju za saradnjom i unaprijeđenjem odnosa. Takodje je upriličena posjeta proizvodnom pogonu firme EM-ONIKS. Ugodno druženje nastavljeno je na svečanom ručku u hotelu Senad od Bosne. Delegacija MZ Kucura nije krila oduševljenje jednim novim i modernim Prokosovićima. Nadamo se da će saradnja da se nastavi i proširi u budućim vremenima, istakao je predsjednik MZ Prokosovići Nedim Omerdić.
O svemu više u prilogu RTV Lukavac:
Podjećamo vas da su predstavnici MZ Prokosovići skupa sa načelnikom dr.sci. Edinom Delićem, u oktobru ove godine posjetili opštinu Vrbas te vam donosimo tekst i kadrove objavljene tom prilikom:
DELEGACIJA MZ PROKOSOVIĆI I LUKAVCA POSJETILA OPĆINU VRBASDelgacija vijeća MZ Prokosovići u kojoj su osim članova vijeća bili prisutni i predtavnici KUD-a i fudbalskog kluba Prokosovići,na poziv MZ Kucura i opštine Vrbas posjetili Kucuru i opštinu Vrbas. Delegaciji iz Prokosovića pridružio se i Općinski načelnik prof.dr.Edin Delić. 
Upriličen je prijem u prostorijama MZ Kucura te prijem kod načelnika opštine Vrbas. Bila je to prilika da se ponovo uspostavi saradnja i dobri odnosi, ali i da se uspostave pokidane veze. Naša delegacija je naišla na jedan lijep prijem, te je dogovoreno da jedna delegacija ispred MZ Kucura i opštine Vrbas posjeti i opštinu Lukavac i MZ Prokosovići. istakli su na facebook stranici Prokosovići Info predstavnici MZ. 

Jako je važno je obnavljati pokidane veze i širiti saradnju, jer to su stvarne vrijednosti života.LTK-INFO.COM