Svježe vijesti:

POŽAR U ZASJEKAMA NA KUĆI SE PONOVO AKTIVIRAO - FOTOGRAFIJA OD JUTROS U 6:30 SATI


Sinoć smo objavili informaciju o požaru na privatnoj kući u zaseoku Zasjeke između Gnojnice i Dobošnice. Naši čitatelji ponovo javljaju kako se požar u ranim jutarnjim satima ponovo aktivirao. Zahvaljujemo se čitatelju na fotografijama i informacijama. 

Na teren su izašli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Lukavac. Požar je ponovno ugašen, a kako saznajemo, na terenu su i pripadnici Policije koji vrše uviđaj.  


Prenosimo vam tekst i fotografije objavljene sinoć:

Prema informacijama, dobivenim od našeg čitatelja, očevica događaja, večeras oko 18:00 sati izbio je požar u privatnoj stambenoj kući u Zasjekama, MZ Dobošnica/Gnojnica, kod Lukavca.
Na intervenciju su izašli pripadnici Vatrogasne jedinice Lukavac, te brzom intervencijom uspjeli su djelimično ugasiti požar, koji se nekoliko puta ponovo aktivirao. Gašenje je bilo otežano, zbog limenog krova kojim je kuća pokrivena. 
Na teren su izašla tri kamiona Vatrogasne službe. Požar je trenutno ugašen, a jedna ekipa lukavačkih vatrogasaca još je na terenu u pripravnosti za slučaj ponovnog aktiviranja požara.
Prema riječima mještana kuća je bila prazna. Vlasnici kuće se nalaze na radu u inozemstvu, tako da povrijeđenih na sreću nije bilo, a uzroci požara u ovom trenutku nisu poznati.
Pogledajte fotografije tokom i nakon gašenja požara:

LTK-INFO.COM