Svježe vijesti:

Otvoren ‘Zimski grad’ na Trgu slobode: ‘Dobrodošli u tuzlansku zimsku idilu…’


Na Trgu slobode u Tuzli  u petak je zvanično  otvoren ‘Zimski grad’ Tuzla. Događaj koji će trajati mjesec dana, od 07.12.2018. do 07.01.2019., organiziraju udruženja Magic Factory, Life style, Venus Amica u saradnji sa Gradom Tuzla. U sklopu ‘Zimskog grada’ Tuzla postavljene su ukrašene  kućice sa velikom binom, gdje će održavati koncerti regionalnih zvijezda kao i nastupi lokalnih bendova. ‘Zimski grad’ će se potruditi da svojim posjetiteljima pruži osjećaje ugode i dobrodošlice uz prijatnu zabavu kao i bogatu gastronomsku ponudu.

Balta: ‘Bogat zabavni program’

˝Zimski grad će biti nešto novo u Tuzli i uvjeren sam da će biti svima zanimljivo. Cilj nam je da razvijemo i obogatimo  zimsku turističku ponudu u gradu Tuzla. Napravili smo bogat zabavni program gdje ćemo svaku noć imati jednog izvođača. Tokom dana ćemo imati predstave namijenjene za mlađe uzraste, a imat ćemo i bogatu gastro ponudu˝, kazao je direktor  NVO-a Magic Factory, Boris Balta.

Prema njegovim riječima, na sceni ‘Zimskog grada’ 8. decembra nastupit će Jasmin Stavros, dok će se 10. decembra publici predstaviti Goca Tržan. Nastup Al Dina najavljen je za 11. decembar, a Lene Kovačević pet dana poslije. Stand up komedija Peđe Bajovića na programu je 17. decembra. Amel Ćurić nastupit će 20. decembra, dok će 26. tuzlansku publiku zabavljati popularna grupa Crvena jabuka.

Imamović: ‘Svake godine bogatije i ljepše’

Atmosferu  na Trgu slobode upotpunjuje velika svijetleća fontana visine pet i prečnika četiri i po metra, kao i velika novogodišnja jelka.

“Cilj je da grad živi svih 365 dana. Mislim da će ovo biti jedan lijepi ‘Zimski grad’ i jedna lijepa ‘Zimska čarolija’. Ovaj događaj je bitan u cilju zbližavanja građana u dugim zimskim danima. Svake godine je bogatije i ljepše. Ove godine pojavio se i interes pouzetnika. Muziku koju ćemo imati do kraja godine plaćaju poduzetnici. To ne ide iz budžeta grada. Vrhunac svega će biti  za Novu godinu nastup grupe Plavi orkestar, koji će ovdje dovesti brojne turiste˝, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Na Trgu slobode  zvanično je počela i jednomjesečna manifestacija ‘Zimska čarolija’ koju organiziraju Turistička zajednica Tuzle i  Udruženje obrtnika grada Tuzla. U posebno izrađenim drvenim kućicama ponuda je bogata i šarolika. U njima možete pronaći razne suvenire, ručno izrađene ukrasne proizvode, pića, slatka i slana jela.

“Tuzla će u narednih mjesec dana biti centar Tuzlanskog kantona, ali i šire. Stvaramo pozitivan imidž koji doprinosi razvoju zimskog turizma  i na pravi  način razbijamo onu konstataciju da je Tuzla u zimskom periodu ‘mrtav’ grad˝, istakao je za TIP direktor Turističke zajednice Tuzle Edin Jahić.

˝Grad Tuzla se zaista može svrstati u evropske gradove kada je u pitanju organizacija ovakvih manifestacija. Mi ćemo uvijek podržavati ovakve događaje je je vrlo važan za stanovništvo cijelog Tuzlanskog kantona. Svi u Tuzlanskom kantonu u narednih mjesec dana imat će šta da vide, čuju, ali i da pojedu u gradu Tuzla˝, rekao je za TIP ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić.

Podsjećamo, Grad Tuzla  i Turistička zajednica Tuzle  organizirat će javni doček nove 2019. godine na Trgu slobode. Tuzlake će u najluđoj noći  zabavljati Frenkie-Kontra-Indigo i DJ Soul (FMJAM) i TNT bend, dok će kao zvijezde večerni nastupiti popularna grupa Plavi orkestar. Tačno u pola noći, na prelasku u 2019. godinu svi prisutni moći će uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu. Za najmlađe će u nedjelju, 30.12. biti organizovana proslava Dječije Nove godine.

(TIP/Adis Jašarević)

LTK-INFO.COM