Svježe vijesti:

LUKAVAČKA NESREĆA KAO IZ AMERIČKIH FILMOVA - PRIČA JEDNOG OD UČESNIKA NESREĆE


Danas, 09.12.2018. godine oko 10:30 sati u mjestu Huskići općina Lukavac, kod izvora "Barutni" dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala 4 vozila, a prema riječima M.D.  očevica i vlasnika PMV marke Škoda koje je učestvovalo u nezgodi.

U nezgodi su pored Škode, učestvovali Audi, Golf 2, te kamion u vlasništvu JP RAD Lukavac, koji je radio na osposobljavanju rasvjete na toj dionici.

Očevidac događaja nam je ukratko opisao sam tijek događaja:

Naime zbog radova od strane JP RAD Lukavac, na toj dionici puta saobračaj je propuštan periodično. Nakon što sam dobio znak da mogu proći, kaže M.D. vlasnik Škode, krenuo sam da obiđem kamion. U tom momentu veoma velikom brzinom dojurio je "Audi" koji me udario u zadnji kraj vozila te odbacio preko trotoara u njivu. Iza "Audija" je isto velikom brzinom dolazio "Golf 2" koji udara u "Audi" te ga baca na kamion RDA-a. Vozač "Golfa" je uspio nekako proći nakon udesa i odjurio velikom brzinom. Vozač Audija je izašao iz automobila,zgrabivši neku kesu iz gepeka i otrčao u pravcu obližnje šume.

Na uviđaj ovog događaja, koji po svemu navedenom liči na one iz američkih akcionih filmova, izašli su pripadnici PS Lukavac, kao i pripadnici služba Hitne pomoći  DZ Lukavac.

M.D. kao i njegova supruga i maloljetno dijete su prevezeni u Dom zdravlja u Lukavcu te odatle upućeni na UKC Tuzla. Prema riječima M.D. na svu sreću ozljede su lakše prirode, te su nakon ukazane pomoći pušteni na kućno liječenje.

Ova dionica puta bila je potpuno zaustavljena za saobraćaj do okončanja uviđaja.

LTK-INFO.COM