Svježe vijesti:

LUKAVAC - Održan sastanak kriznog štaba sindikata GIKIL-a sa predstavnicima Foruma za zaštitu okoliša


Večeras je u prostorijama Doma kulture Lukavac održan sastanak između predstavnika Foruma za zaštitu okoliša i kriznog štaba sindikata GIKILa. Razgovor je protekao u veoma dobroj atmosferi uz zaključak da će se isti nastaviti u krugu kompanije GIKILa. Predstavnici Foruma za zaštitu okoliša su istakli da su svakako na strani radnika tj. za nastavak rada kompanije ali uz poštivanje minimuma predviđenih propisa vezano za ekologiju i zaštitu na radu. istakao je gospodin Hajrudin Hodžić, predsjednik Kriznog štaba sindikata radnika GIKIL-a.

Načelnik općine Lukavac dr. Edin Delić daje podršku zajedničkom vidu borbe te je na svojoj facebook stranici prokomentarisao:


Borci za radna mjesta i čist okoliš u Lukavcu moraju raditi zajedno. Nama najmanje trebaju sukobi, jer ionako previše trpimo.Respekt za ovakav razgovor i poziv da se ovako nastavi dalje.
Podsjećamo vas da je 19. decembra u GIKIL-u upriličen sastanak između predstavnika savjeta općinskog načelnika za pitanje GIKIL-a, načelnika Edina Delića i predstavnika kriznog štaba sindikata GIKIL-a. Donijeti su zaključci o zajedničkom praćenju implementacije projekata koji se provode u GIKIL-u, te važnosti očuvanja radnih mijesta uz poboljšanu ekološku sliku općine Lukavac, a samim tim i zdravije životne sredine i za radnike, kao i za stanovnike općine.

Ono što moram istaći, jeste rad, požrtvovanost i zalaganje Kriznog štaba radnika sindikata GIKIL-a, koji su neumornim svakodnevnim zasjedanjem, te provođenjem donesenih odluka na terenu, postigli veliki napredak uz upravu kolektiva u implementaciji planiranih pjojekata za sigurniji i ekološki prihvatljiv rad kompanije kao i približavanju stavova s brojnim vladinim i ne vladinim organizacijama.

Momci: KAPA DO PODAA.M.
LTK-INFO.COM