Svježe vijesti:

Lukavac: Kompanija FEN BH proširuje djelatnost i zapošljava novih 50 radnika


U Slobodnoj zoni Holc kod Lukavca u januaru će sa radom početi još jedan proizvodni pogon.

Riječ je o zajedničkoj investiciji kompanija FEN BH i jednog od vodećih evropskih proizvođača metalnog namještaja kompanije INOTEC Motion iz Lippstadta.

U hali na 3.800 kvadratnih metara čija se izgradnja i opremanje privode kraju, za početak će biti zaposleno 50 radnika. Do kraja 2020. godine, broj će se udvostručiti. Novi pogon u kojem će se proizvoditi metalne fotelje i metalni kreveti za bolnice i stanovništvo trebao bi krenuti sa radom već u januaru 2019. godine.

Za potrebe proizvodnje već je nabavljen dio opreme i mašina a oba partnera planiraju značajne investicije u novi pogon pa je do kraja sljedeće godine planirano uložiti ukupno 2 miliona KM.

INOTEC Motion već ima osigurno tržište za kompletnu proizvodnju u Njemačkoj. Ova kompanija do sada je proizvode nabavljala u Kini, no naišli su na probleme sa cijenom i isporukom pa su odlučili da napuste ovu zemlju.

No za razliku od Kine gdje su kupovali gotove proizvode, u Bosni i Hercegovini odlučili su se na dugoročnu saradnju i ulaganje u proizvodnju.

Izvor/foto:SodaLive.ba

LTK-INFO.COM