Svježe vijesti:

Ljekarska komora Tuzlanskog kantona Medical Chamber of Tuzla Canton - POZIV ZA UČEŠĆE


POZIV ZA UČEŠĆE
Poštovani,
Ljekarska komora Tuzlanskog kantona, kao strukovno udruženje ljekara, okuplja doktore medicine i stomatologije, koji djelatnost svoje struke obavljaju na području Tuzlanskog kantona, ali i Brčko Distrikta.
Danas, u Registru članova Komora broji 2142 člana, od kojih radno aktivnih 1400.
Ove godine, Ljekarska komora Tuzlanskog kantona obilježava 20 godina od osnivanja i rada te je ovo prilika da se podsjetimo njenih početaka.
Naime, davne 1997. godine, Zakon o zdravstvenoj zaštiti u Federaciji Bosne i Hercegovine po prvi puta pominje komore zdravstvenih radnika, što je bio osnov za samoorganizovanje i doktora medicine i stomatologije sa područja Tuzlanskog kantona, a po uzoru na zemlje u okruženju.
Stoga, na inicijativu 30 doktora medicine i stomatologije, 18. decembra 1998. godine, održana je Osnivačka Skupština Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, čime ove godine obilježavamo 20 godina od osnivanja i rada Komore.
Tim povodom, u organizaciji Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, dana 15. decembra 2018. godine, u terminu od 18.00 do 19.00 časova, u Kongresnoj sali Hotela Tuzla, održat će se “Svečana akademija povodom 20 godina od osnivanja i rada Komore".
Pozivamo Vas da svojim učešćem medijski propratite ovaj događaj.
TUZLA
S poštovanjem,
TUZLA
KURSI
Predsjednito Ljekarske komore TK

Prof.dr.sc. Haris Huseinagić