Svježe vijesti:

Klub borilačkih sportova “ ORKKA” Lukavac ima viceprvaka Balkana za 2018 godinu


Klub borilačkih sportova “ ORKKA” Lukavac ima viceprvaka Balkana za 2018 godinu. Naš Hamza Čajić pobjedama nad reprezentativcima Makedonije u prvom kolu, Srbije u drugom kolu i drugog predstavnika Srbije u polufinalu, izborio je finale Balkanskog prvenstva u Dubrovniku, na kojem učestvuje 843 takmičara iz 12 drzava Balkanske karate federacije, u kategoriji U21 -84 KG. U finalu je nažalost zaustavljen od drugog predstavnika Makedonije, tako da je Hamzi pripala titula viceprvaka Balkana za 2018 godinu.💪💪💪 
Moram reći da sam ponosan na cijeli nacionalni tim, a kao selektor muške juniorske reprezentacije BiH, posebno na mušku juniorsku selekciju, koji su u svih 5 tezinskih kategorija, izborili finale! 
Sutra nas sljeduje ekipni dio takmičenja, gdje ćemo probati pisati historiju sa muškom juniorskom reprezentacijom BiH ukoliko izborimo finale, jer na prethodna dva Balkanska prvenstva, u Herceg Novom 2017 i Sarajevu 2016, od kako je meni pripala čast da vodim ovu selekciju, ekipa je bila u finalu, te detaljan izvještaj sljeduje nakon zavrsetka ovog Balkanskog prvenstva.

Željko Zombra


LTK-INFO.COM