Svježe vijesti:

ISMETE OSMANOVIĆU HVALA TI


Na inicijativu našeg lukavčanina, puračaka, Ismeta Osmanovića, inače zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta, u ponedjeljak 17.12.2018 u Ministarstvu okoliša i turizma FBiH, održan je sastanak uprave Global Ispat Koksne Industrije Lukavac (GIKIL), sa svim relevantnima faktorima Federacije BiH po pitanje GIKIL-a. 

Zaključak ovog sastanka jeste da GIKIL MORA snažno i hitno ući u realizaciju svih započetih projekata kojima će se zaštiti građani Lukavca i uopće životna okolina. 


Uprava je dobila jasne i precizne upute u vezi sa predmetnim pitanjem. Realizacija provođenja projekata će se kontinuirano provjeravati od strane inspektora i od toga će zavisiti daljnji postupci. Stavovi su da se spase radna mjesta ali se MORAJU zaštiti građani.To je prije svega u "rukama" GIKIL-a . Tu neće biti popuštanja. Lično mislim da smo puno postigli ali da je to "zadnja" šansa i ne bi se smjela prokockati, istakao je Ismet Osmanović za naš portal, dodavši; Temeljno je da se mi u Federaciji bezrezervo zalažemo za zaštitu građana a i za očuvanje radnih mjesta.
Ono što kao autor teksta želim, jeste zahvaliti se gospodinu Ismetu Osmanoviću u svoje lično ime, u ime radnika GIKIL-a, ali i u ime stanovnika općine Lukavac na tome što je omogućio sastanak koji je otkočio procese i nastavak borbe za očuvanje i radnih mjesta i poboljšanje životne sredine svih građana općine Lukavac.


ISMETE OSMANOVIĆU, HVALA TI


P.S. 
Poruka je jasna, na svima nama je zadatak ( i radnicima i upravi i ministarstvu ) da očuvamo radna mjesta i obezbjedimo ekološki čistiji Lukavac.

Admir MemićLTK-INFO.COM