Svježe vijesti:

HVALA TI


Nevjerovatno je koliko i kako možemo izgraditi mišljenje o nekome na osnovu ničega. Na osnovu sufliranja onih koji žele da o nekome mislite onako kako oni žele, pa čak i da mrzite nekoga ne znajući ništa o njemu. 

Na moju sreću po prirodi sam čovjek koji ne zna, ali i ne želi mrziti. Uvjek tražim dobro u nekome i pokušavam uvjek prikazati dobru stranu, tako da ne nasjedam lako na nečije sufliranje.

Ruku na srce osoba koju želim pomenuti, nikada nije bila tema u mojim krugovima, u ovoj političkoj prljavštini u kojoj na momente brat mrzi brata, dok život dajemo za tuđina. Ko zna, možda sam prenoseći neke tekstove i ogriješio se, ali ono što znam da sam svjesno u "prljavoj" političkoj borbi suprotnih tabora, na čemu su mi neki i zamjerili, u nekoliko navrata građanima općine Lukavac ponudio i njihova lica kako bi građanima omogućio, da donesu pravu odluku za koju smatraju da je najbolja za njih. Izbori su prošli, rezultate znamo. U Lukavcu smo pobijedili "MI" u državi su pobjedili "ONI". Kao pravi fer-play fighter, ja sam ispod svog imena na vlastitom profilu prihvato izborni rezultat i čestitao DF-u na izboru člana predsjedništva, te Stranci Demokratske Akcije (SDA) na izboru člana predsjedništva. Nedugo zatim pojavio se komentar u kome je pisalo kratko " HVALA TI".  Pored komentara je stojalo ime ISMET OSMANOVIĆ.

Razmišljao sam dugo o tome. Pojedinci za koje sam činio mnogo, nisu se udostojili kazati ni to. Čast mojim prijateljima koji su to svakako učinili, jer mnogi su mišljenja da sam naravno, pored ostalih mnogo uticao na promjene koje su se dogodile u Lukavcu.

U jednom momentu sam osjetio ponos. "Pobijedili" smo, a ja se nisam ogriješio ni o koga, naprotiv, nekima sam i pomagao.

Kako život uvjek nosi nepredviđene stvari, tako me naveo na razgovor sa Ismetom. Kroz razgovor sam upoznao čovjeka u njemu, i bez posebnog objektivnog razloga osjeti potrebu reći.

ISMETE OSMANOVIĆU
HVALA TI

Da se ne bi naslađivali oni koji ne vole mene ili njega, Ismet mi ne treba ni za što lično, jednostavno smo već duži niz godina facebook prijatelji i Ismet prati moj rad. To da ga imam u prijateljima nisam krio i zvaničnici moje stranke/partije su znali za to.

Ismet odatle gdje jeste izabran stavlja se na raspolaganje nama lukavčanima, ne mareći za boje, jer kako reče, odavno je to prevazišao. Kao što je život meni donio ovaj trenutak, da poželim napisati upravo ovo, ko zna, možda nas za kratko vrijeme navede nečim da nas hiljade poželi ponoviti moje riječi;

ISMETE OSMANOVIĆU 
HVALA TI

Admir Memić

LTK-INFO.COM