Svježe vijesti:

BIKODŽE DOBILE OBEĆANU RASVJETU - RADOVI U TOKU I U DRUGIM MZ


Infrastrukturni radovi na općini Lukavac se nastavljaju. 

Kako javljaju mještani MZ Bikodže, obećanje načelnika Delića, o postavljanju rasvjete u pojedinim dijelovima ove mjesne zajednice ovih dana je ispunjeno.

Podsjećamo vas, kako je grupa građana, smatrajući se zapostavljenim od lokalne vlasti napisala jedan oblik peticije, čiji popis imena možete pogledati u nastavku, te popis o broju korisnika, kao i broju djece koja koriste ovu neosvijetljenu dionicu puta dostavila načelniku Edinu Deliću. Sagledavši činjenice te stanje na terenu načelnik Delić je dao obećanje, kako će zahtjev/molba ovih građana biti ispunjena.

Mještanin Emil Avdagić, inače jedan od inicijatora ove peticije, i podnosilac zahtjeva/molbe, danas nam je dostavio fotografije sa terena kao i fotografije potpisa građana. Emil se u svoje lično ime i ime svoje porodice, kao i u ime građana ovog dijela Bikodža od srca zahvalio načelniku Edinu Deliću, te dodao, kako se raduju i najavljenim radovima na dionici puta koja će povezati MZ Bikodže sa MZ Puračić.

Uz ovu dionicu u Bikodžama, koja vodi do mjesnog mezarja, rasvjetu su dobili i dijelovi prema "Gajevima" i dio prema spomeniku.

Pored MZ Bikože, proširenje rasvjete će se vršiti u MZ Modrac, u Tehnici / Koksara, Hrvatima i drugim mjesnim zajednicama.

Obzirom da je Budžet za 2019. godinu usvojen na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća, u narednoj godini možemo, bez zastoja, očekivati još brojne projekte koji će građanima općine Lukavac olakšati i uljepšati život.LTK-INFO.COM