Svježe vijesti:

Za MZ Gnojnica, MZ Kruševica, MZ Gornja Dobošnica, MZ Devetak, MZ Šikulje-Prline, MZ Puračić i MZ Tabaci POTPISAN UGOVOR ZA ISTRAŽNE BUŠOTINE ZA VODU


Potpisan Ugovor za radove bušenja i izrade elaborata istražnih hidrogeoloških bušotina sa projektom izvedbe hidrogeoloških objekata (bunara) u Mjesnim zajednicama općine Lukavac


Danas je u kabinetu Općinskog načelnika dr.sc. Edina Delića potpisan Ugovor za radove bušenja i izrade elaborata istražnih hidrogeoloških bušotina sa projektom izvedbe hidrogeoloških objekata (bunara) u Mjesnim zajednicama općine Lukavac sa „PAPAGO“ d.o.o. Lukavac, Devetak.

Predmet Ugovora je nabavka radova bušenja i izrade elaborata istražnih hidrogeoloških bušotina prognoze dubine bušenja 100 M± 15% sa projektom izvedbe hidrogeoloških objekata (bunara) na sljedećim lokacijama: MZ Gnojnica, MZ Kruševica, MZ Gornja Dobošnica, MZ Devetak, MZ Šikulje-Prline, MZ Puračić i MZ Tabaci prema predmjeru koji je sačinila Služba za urbanizam, prostorno planiranje i investicije i ponudi izvođača.

Vrijednost izvedenih radova ukupno iznosi 150.439,66 KM sa uračunatim PDV-om.

Rok za izvođenje radova je 120 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja izvođača u posao.

Općina Lukavac je u proteklom periodu poduzela niz mjera kako bi se popravilo stanje vodosnadbijevanja kao jedne od najvažnijih životnih potreba građana.

„Drago mi je da je na ovom tenderu koji je raspisan prije par mjeseci pobijedila kompanija sa područja općine Lukavac, firma PAPAGO. Radi se o sedam mjesnih zajednica i radovima u iznosu od oko 150.000 KM kojima su predviđene istražne bušotine i eventualno izrada bunara na perspektivnim lokalitetima. Mi očekujemo da ćemo ovim bušotinama naći vodu u dovoljnim količinama da bi se dalje mogla širiti mreža za vodosnadbijevanje a moguće je eventualno da neke od bušotina i ne daju rezultat kakav očekujemo te stoga trebamo imati u vidu da to predstavlja jednu vrstu rizika u koji ulazimo. Uvjeren sam da ćemo ovime dobiti kvalitetnije vodosnadbijevanje, posebno ako se sjetimo prije par dana ove bušotine koju smo radili u Prokosovićima gdje smo praktično dobili vodu na površini pod pritiskom. Nadam se da ćemo tako dobiti potencijalne izvore i kvalitetnije vodosnadbijevanje u sedam mjesnih zajednica“, kazao je ovom prilikom Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić.

LTK-INFO.COM