Svježe vijesti:

Tuzlaci Novu godinu dočekuju uz Plavi orkestar na Trgu slobode


Grad Tuzla u saradnji sa Turističkom zajednicom Tuzla, Udruženjem samostalnih obrtnika Tuzla, JU ‘Centar za kulturu’ Tuzla i JKP ‘Pannonica’ Tuzla i ove godine organizira javni doček nove 2019. godine na Trgu slobode. Kako je za TIP potvrdio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, građane Tuzle će na Trgu slobode zabavljati Plavi orkestar, ali i drugi bendovi. Tačno u pola noći, na prelasku u 2019. godinu svi prisutni moći će uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu.

˝Mogu vam potvrditi da ćemo u Tuzli i ove godine imati javni doček Nove godine na Trgu slobode. Građane će zabavljati Plavi orkstar i drugi bendovi. Od početka decembra pravit ćemo ‘Zimsku čaroliju’ u sklopu kojeg ćemo imati i otvorenje proširenog Trga slobode. Adekvatno ćemo okititi i urediti grad˝, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović za TIP.

U sklopu ‘Zimske čarolije’ u Tuzli u drvenim kućicama, koje će biti postavljene u sklopu bazara na Trgu slobode, posjetiteljima će se nuditi razne vrste slastica, čajevi, med i proizvodi od meda, suveniri, zemljeno posuđe, prirodne ljekovite kreme, domaći sokovi, hrana i piće. Također, za najmlađe će kao i svake godine do sada biti  organizovana proslava Dječije Nove godine.

(TIP/Adis Jašarević)

LTK-INFO.COM