Svježe vijesti:

LUKAVAČKI BiH REPREZENTATIVAC MENSUR ĐOZIĆ MEĐU TOP 8 NA SVIJETU


U toku je svjetsko prvenstvo za seniore u karateu, koje se održava u
Madridu u Španiji, na kojem učestvuje 1120 takmičara iz 140 država iz cijeloga svijeta. Bosnu i Hercegovinu predstavlja 18 takmičara, od kojih su dva člana kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, Mensur Đozić, borbe pojedinačno seniori -75 KG, i Hamza Čajić, borbe ekipno seniori.

Mensur Đozić okončao je svoj nastup plasmanom u četvrtfinale u eliminacijskom dijelu takmicenja medju top 8 u svijetu u kategoriji -75 KG, koja je brojala 96 takmičara.

Nakon slobodnog prvog kola, Đozić je hrabro naredao pobjede nad
reprezentativcima Latvije, inače iskusnim takmičarom koji iza sebe ima svjetske i evropske medalje, rezultatom 4:3, u trećem kolu bio je bolji od Pakistanca sudijskom odlukom 3:2, u četvrtom kolu i borbi za četvrtfinale savladao je reprezentativca Tunisa 6:1, dok je u petom kolu i borbi za polufinale zaustavljen od Rusa 5:3, iako je veći dio meča imao prednost od 3:0.

“Ostaje žal za borbom za medalju, ali moramo iskazati zadovoljstvo postignutim i osvojenim značajnim bodovima na svjetskoj rang listi za ovog momka, koji je još jednom dokazao da je ravnopravan konkurent i da je rame uz rame sa najboljim svjetskim
takmičarima”, poručio je trener Željko Zombra.

Podsjećamo, Mensur Đozić je vlasnik čak 5 svjetskih medalja sa svjetskih kupova, u juniorskoj, U21 i seniorskoj konkurenciji. Najbolji je sportista Općine Lukavac za 2015., 2016. i 2017. godinu, te višestruki prvak BiH i osvajac balkanskih medalja od koji su zadnje u seniorskoj konkurenciji ove godine u Istanbulu, 3. mjesto pojedinacno
-75 KG i 2. mjesto ekipno.

Sutra će na tatami naš Hamza Čajić, koji će BiH predstavljati u ekipnom dijelu nastupa.

LTK-INFO.COM