Adem M

Adem-Mahovki

Svježe vijesti:

LUKAVAC KAO TEMELJ I MODEL BOSANSKOHERCEGOVAČKE BUDUĆNOSTI


Nakon 12 godina svojevrsnog mraka, zastoja u razvoju i napretku grada u kome su određene grupacije bile povlaštene i gdje su se mutni poslovi završavali na sijelima a odluke donosile kako je odgovaralo pojedincima, lukavčani su krenuli u bitku za promjene.

Prepoznavši entuzijazam i energiju čovjeka koji im je na neki čudan način, bez mnogo obećanja osvojio srca, na izborima 2016. godine dali su povjerenje pojedincu u koga su iskreno vjerovali. Profesoru doktoru Edinu Deliću. 

Na krilima njegove volje, nenadmašne inteligencije i snažnog htijenja, krenula je bitka za općinu Lukavac. 
Shvativši da politika nije igra pojedinaca već timova, te da će doživiti brojne napade i neprijatnosti  Delić se ubrzo piključuje lukavačkom SDP-u čiji postaje i predsjednik. 

Djelujući kao načelnik u interesu svih građana, boreći se za njihova prava, prepoznajući njihove stvarne potrebe, u maju 2018. godine, na referendumu za opoziv načelnika Delića, građani Lukavca sa oko 78 % potvrđuju svoje povjerenje dato ovom čovjeku.

Pozitivne promjene koje je donio lukavačkom SDP-u prepoznate su od strane građana koji su se svakodnevno pridruživali organizaciji, ali i od strane cjelokupnog SDP-a Tuzlanskog katona, kao i SDP-a BIH koji je sa posebnom pažnjom pratio dešavanja u Lukavcu dajući poseban akcenat na ovu Općinsku organizaciju.

Tim koji je izabran, iako sam Delić nije bio niti na jednoj listi, ali maksimalno se zalažući u predizbornim aktivnostima, odnio je veoma visoku pobjedu SDP-a u Lukavcu, što je vrlo vjerovatno prevagnulo i pomoglo pobjedi SDP-a na Tuzlanskom kantonu.

Energija, promjene i rad za građane, iz Lukavca se prenose na cijelu organizaciju SDP TK i SDP BiH, čime su građani općine Lukavac predvođeni dr. Delićem postavili temelj i trasirali put za velike promjene koje će uslijediti i širiti se preko TK na cjelu državu.


Projekat Lukavac je pokazao i dokazao da može bolje i da će građani prepoznati zalaganje i rad u njihovom interesu a ne interesu pojedinaca i interesnih grupacija. Ovaj Lukavački model, uspostavom vlasti na različitim nivoima prenijet ćemo na cijelu Federaciju BiH a kroz vrijeme i na cijelu Državu, u razgovoru nam je prenio istaknuti član SDP-a i saradnik načelnika Delića.


Ovo do sada je samo prvo poluvrijeme, nekoliko puta je istakao i sam Edin Delić. U drugom poluvremenu bitkom za oslobađanje institucija poput sudstva i tužilaštva, ministarstva unutrašnjih poslova i drugih od političke stege u kojoj se nalaze otvorit će se mogućnosti da te institucije počnu raditi i djelovati u skladu sa slovom zakona, što će građanima omogućiti više prava i povjerenja u iste i u konačnici omogućiti razvoj BiH u cjelini, kao što to danas možemo vidjeti u Lukavcu.

Edin Delić, svojim znanjem i zalaganjem, pored brojnih riješenih stvarnih potreba građana, stvorio je uslove za skoro otvaranje oko 1500 novih radnih mjesta što će ubrzo promijeniti ekonomsku sliku grada i općine. Taj model prenesen na BiH će sasvim sigurno omogućiti zaustavljanje odlaska mladog i školovanog kadra iz zemlje, a kroz vrijeme stvoriti dobru osnovu za povratak.

Nama, građanima BiH ostaje da vjerujemo u buduće novoformirane vladajuće strukture predvođene ljevicom i SDP-om, te da odolimo napadima koji će sasvim sigurno uslijediti i na SDP, kao i na načelnika općine Lukavac, Edina Delića.

P.S. 
Izdržimo i odolimo stvarima poput ukidanja prevoza, neodvoženja smeća, zatvaranja vode, napada na industriju, kojekakvim "FORUMIMA" koji će djelovati u ovim danima sa samo jednim ciljem. Degradacijom načelnika Delića u pokušaju opstanka na vlasti. Vlast u Tuzlanskom kantonu, a nadam se i na svim nivoima, bit će formirana za mjesec ili dva. A onda kreću promjene koje će donijeti bolje sutra, koje ćemo svijetla obraza ostaviti našoj djeci.

Vaš, narodni, Admir Memić

Smrt ne želim nikom, "SLOBODU NARODU"   DA