Svježe vijesti:

Evo kako je Omer Đikanović zapalio Murex: Ukrao 14.000 KM, a onda plinsku bocu sa plamenikom postavio između greda – Vatra “progutala” četiri milona KM


Tužilaštvo TK potvrdilo optužnicu; Evo kako je Omer Đikanović zapalio Murex: Ukrao 14.000 KM, a onda plinsku bocu sa plamenikom postavio između greda – Vatra “progutala” četiri milona KM


Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog protiv Omera Đikanovića (43), s područja općine Srebrenik, zbog postojanja osnovane sumnje da je 17. septembra 2018. godine  u prostorijama firme Murex Špionica počinio produženo krivično djelo teška krađa u sticaju sa krivičnim djelom paljevina.

 ˝Đikanović se tereti da je pomenutog dana u večernjim satima, radeći kao  čuvar u ovoj firmi, uz pomoć različitog alata otvorio metalnu kasu, te provalio na još dva mjesta u firmi,  otuđio novac i pribavio sebi korist u iznosu od oko  14.000 KM. Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od 1 milion KM a također je izazvana šteta na samom objektu kao i u uništenoj opremi koja je procijenjena na oko 3 miliona KM˝, izjavio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

 Nakon ovog događaja optuženi je bio u bjekstvu do 31. oktobra 2018. godine, kada je lišen slobode. Postupajući tužilac je sudiji za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog da se optuženom produži mjera pritvora.

(TIP/A.J./Foto: Fokus)
LTK-INFO.COM