Svježe vijesti:

ZA JEDNE NAČELNIK, ZA DRUGE PREDSJEDNIK SDP-a - VAŽNO JE DA SE RADI NA SVE STRANE I ZA SVE GRAĐANE


Sve što je obećano da će se uraditi i mnogo više od toga postepeno, ali sigurno dolazi na red.

Zanimljivo da načelnika Edina Delića, oponenti kada ga hule vežu za SDP. A kada radi u interesu građana onda je načelnik. 

Jedno je sgurno, radi se za sve građane općine Lukavac bez obzira na bilo koju pripadnost pod dirigentskom palicom načelnika općine i predsjednika SDP Lukavac dr.sci.Edina Delića.

Nastavljaju se radovi na uređenju modernizaciji infrastrukture na područiju naše općine. U okviru dogovorenih radova ,a na zadovoljstvo mještana ,vrši se uređenje kanalizacione mreže u Huskićima kod izbjegličkog naselja. U Šikuljama se intenzivno radi na uređemju korita Lukavačke rijeke, dok se u Koksari proširuju odvodni kanali. Radi se i na uređenju putne infrastrukture. U potpunosti je asfaltirana ulica Slatine kao i dio ulice 8. mart od pružnog prelaza prema izlazu iz grada.
Na šikuljačkoj rijeci u naselju Šikulje intenzivno se radi na uređenju korita koja je u proteklom periodu usljed obilnih kiša znala često izliti iz svog korita i time nanijeti velike probleme mještanima. Međutim, zbog imovinsko pravnih odnosa upitna je realizacija ovog projekta kao i Watsan projekta.
S ciljem da se građanima olakšaju svakodnevne aktivnosti i u narednom periodu nastaviće se radovi na asfaltiranju, uređenju kanalizacione mreže i odvodnje otpadnih voda, kao i uređenju i modernizaciji javne rasvjete.
LTK-INFO.COM