Svježe vijesti:

U akciji MUP TK-a uhapšeno sedam osoba, oduzeto oko milion KM i oružje


Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK-a, policijom Brčko Distrikta i MUP-om RS su u srijedu  izvršili pretres porodičnih kuća, pomoćnih objekata i vozila na podrućju općina Srebrenik, Gradačac, Brčko distrikta BiH i općine Ugljevik (Republika Srpska). Uhapšeno  je sedam osoba, a prilikom pretresa  zaplijenjeno je oružje i  oko 1.000.000 KM.

˝Postupajući po Operativnom planu sačinjenom s ciljem poduzimanja zajedničkih policijskih mjera i radnji službenika MUP-a TK, na sprečavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz čl. 340. stav 1. i 2. KZ F BiH, a u vezi sa krivičnim djelom  „Nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću“ iz čl. 269. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH i krivičnom djelom „Pranje novca“ iz člana 272. stav 3, u vezi stava 1. Krivičnog zakona FBiH, na osnovu naredbih Općinskog suda u Gradačcu i Osnovnog Suda u Bijeljini izvršeni su pretresi porodičnih kuća, pomoćnih objekata i vozila na podrućju općina Srebrenik, Gradačac, Brčko distrikta BiH i općine Ugljevik, Republika Srpska, te na osnovu prikupljenih dokaza, oduzeli slobodu sedam osoba, koji se dovode u vezu sa vršenjem  navedenih krivičnih djela.Prilikom  pretresa na navedenim lokacijama pronađene su i oduzeta:  veća količina novca američkih dolara, švicarskih franaka, hrvatskih kuna, danskih kruna i drugih stranih valuta u protuvrijednosti od oko 1.000.000 KM,  automatska puška i pištolj˝, saopšteno je iz MUP-a TK.

Protiv osoba kojima je oduzeta sloboda, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit će podnešen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, te će isti predati u nadležnost postupajućeg Kantonalnog tužioca.


Izvor/foto:TIP.ba

LTK-INFO.COM