Svježe vijesti:

RTV LUKAVAC PREDANIM I PROFESIONALNIM RADOM OSVAJA SRCA GRAĐANA OPĆINE LUKAVAC - OV LUKAVAC DALO I ZVANIČNU POTVRDU


Općina Lukavac od rata na ovamo, ali i ranije, živila je u svojevrsnom medijskom mraku. Dio objektivne svjetlosti davao je Soda Live svojim internet djelovanjem.

Dolaskom novog menadžmenta na čelo Radio-Televizije Lukavac i postavljanjem Fikreta Žigića na mjesto direktora, ova ustanova pružajući pravovremene, profesionalne, kvalitetne ali prije svega istinite i nepristrasne izvještaje o događajima na našoj općini, polako ali sigurno osvaja srca i privlači pažnju svih građana općine Lukavac. Uvođenjem internet portala rtvlukavac.ba, pored LTV i Radio Lukavac, obuhvaćeno je cjelokupno,raznovrsno i sadržajno medijsko djelovanje, te danas RTV Lukavac  zasigurno važi za najkvalitetnije glasilo na našoj općini. LTV Aktuelno, je postala emisija koja je u vremenu emitovanja najgledaniji televizijski sadržaj na ovom području. Praćeni su sadržaji iz kulture, sporta, politike te svi zanimljivi i važni događaji. Želim se kao građanin zahvaliti osoblju i radnicima ove ustanove, njenom menadžmentu te direktoru Fikretu Žigiću na predanom radu, ali im i iskreno čestitati na tome što je njihov rad i zalaganje prepoznato od svih, pa i od strane političkih subjekata i vijećnika u OV Lukavac te je dobilo javnu potvrdu i pohvalu cjelokupnog Vijeća općine Lukavac.

A.Memić
RTV Lukavac dobila je podršku i pohvale političkih subjekata
Na sjednici Općinskog vijeća Lukavac, koja je održana 30. septembra 2018. godine, razmatran je izvještaj o radu, te plan i program rada JU RTV Lukavac.
Oslikavši realno stanje, koje pokazuje napredak u tehničkom, kadrovskom i programskom segmentu, ovi dokumenti dobili su pohvale, a kreatori, menadžment i uposlenici, podršku za dalji razvoj i želje za uspješan nastavak u narednom periodu.
Predstavnici klubova SDP i SDA su prednjačili u pohvalama, a predsjedavajući Mehmed Suljić potcrtao je društveni značaj i doprinos ovoga kolektiva zajednici, koji se posebno ogleda u odnosu  prema manjinama, marginaliziranim i  ugroženim grupama, nevladinom sektoru i sportskim kolektivima.
„Raduje nas činjenica da smo od naših osnivača, a to je Općinsko vijeće Lukavac, dobili podršku i ohrabrenje da nastavimo razvojni put na koji smo bili fokusirani tokom 2018. godine. Takvu podršku imamo i od lokalne izvršne vlasti i načelnika dr. Edina Delića, što govori o našem ravnopravnom tretmanu i poslovnom odnosu prema svim relevantnim subjektivima, kolektivima i pojedincima. Iza nas je važno razdoblje u kojem smo značajno unaprijedili resurse, od čega izdvajam najveću poslijeratnu investiciju u tehničku opremu, a kontinuirano radimo i na poboljšanju svih drugih uslova koji će nam omogućiti kvalitativni i kvantitativni programski zamah u budućnosti“, izjavio je tim  povodom direktor JU RTV Lukavac Fikret Žigić.
Menadžment ove ustanove je posebno ponosan, prema riječima direktora Žigića, na činjenicu da je uveden treći medij portal rtvlukavac.ba, koji je iz dana u dan sve čitaniji, te da je povećana gledanost televizijskog i slušanost radijskog programa.


LTK-INFO.COM