Svježe vijesti:

PREDSTAVLJAMO: Mirela Memić, kandidatkinja za Skupštinu TK


Mirela Memić, dipl. profesor historije - broj 8 u ime SDP - kandidat za Skupštinu TK na predstojećim Općim izborima koji će se održati 07.oktobra ove godine.

Halali sestro što pišem o tebi bez da sam te prethodno obavijestila o tome.

Naravno, Mirela moju podršku ima.

Reći ću par činjenica zbog kojih bi moji fb prijatelji mogli dati svoj glas upravo njoj.

Prije svega, apelujem na sve one koji imaju pravo glasa da ga iskoriste i da jedinog dana kada mogu odlučivati sami izaberu one koji će ih zastupati.

Nema svrhe ne izaći na izbore a potom biti pasivnim posmatračima i kritičarima.

Mirela je još kao dijete postala izuzetno aktivan i koristan član svoje društvene zajednice.

To smo svi mi mogli, svi smo donekle i pokušavali ali ona se uvijek izdvajala kao najpoduzetnija, najdosljednija nastojanju da život djece, mladih i svih građana napravi ljepšim.

Nikada nije odustala i nikada nije, poput mnogih od nas, imala izgovore poput nedostatka vremena, umora, nedostatka ideje, obaveza i dr.

Ogroman broj akcija je nosila upravo ona - bila je u isto vrijeme organizator i neko ko napiše projekat a potom neko ko bi obuvao rudare i implementirao isti, neko ko bi potegnuo više od svih i bio Nosač Samuel.

Humanitarnim, edukativnim, zabavnim, kulturnim, umjetničkim i brojnim drugim aktivnostima koje je provodila za dobro svih ne znam broja. Pokušala sam prebrojati ali Bogami je nemoguće.

Kroz sve te aktivnosti i stalno nastojanje da život djece, mladih i svih građana učini kvalitetnijim, ljepšim ili zabavnijim NIKADA se nije protezala ni mrvica ličnog interesa a pogotovo koristi.

Nekada je radila na uštrb škole, potom fakulteta i polaganja ispita na vakat, a danas čak na uštrb provedenog vremena sa kćerkom i porodicom u vrijeme kada im je najpotrebnije njeno prisustvo.

Punim plućima i srcem je živjela i radila kao društveno korisna osoba što se ni danas nije promijenilo.

Uprkos brojnim otežavajućim okolnostima, problemima i nedaćama koje su je zadesile i koje su se jednostavno nizale, njen vedar i poduzetan duh nimalo nije osiromašio.

Ona je neko ko je uvijek bio ZA, uvijek davao maksimum a u suštini je bila ona koja je imala najmanje slobodnog vremena od svih nas.

Časna, dosljedna, dobra, nesebična, vrijedna, sposobna, nenametljiva, skromna i poduzetna Mirela.

Istina, kao vrlo mlada postala je aktivan član i političke stranke.

Tako vješto je razdvajala te dvije vrste aktivizma i ostavljala je politiku onamo gdje joj je mjesto.

Ta vještina rezultirala je činjenicom da nikada nije zloupotrijebila svoj rad kroz nevladin sektor u ime politike ali ni obrnuto.

Iskreno vjerujem da će i svoje političko djelovanje nastaviti bez ukaljanog obraza, ponosno i dostojanstveno ali i da će i dalje njen unutrašnji moralni imperativ biti da radi za dobro cjelokupne društvene zajednice.

Pored Mirele, tim za koji navijam su i Adem Mahovkić, Mirsad Mujić, Sulejman Brkić, Emra Halilović, Spomenko Kulić i Kenan Omerdić - tim koji će sa dva najčasnija, najsposobnija i najodgovornija političara na bh političkoj sceni - Edinom Delićem i Denisom Bećirovićem našu BiH povesti ka naprijed!

Ponosim se što tebe imam kao sestru dobra ženo.

ŽENO, MAJKO, KRALJICE, nisi samo to već si i lavica i zmajica.

Držim fige.

Sretno, do pobjede.

Volimo te <3 Mirela Memić

Piše: Dinela Imamović


Predstavljamo vam sve kandidate OO SDP Lukavac za izbore 2018.

Važno je da svi oni koji su se odlučili da glasaju za Denisa Bećirevića kao člana predsjedništva, svojim glasom podrže i SVE kandidate sa lukavačke liste SDP-a. Jedino tako ćete svojim glasom predsjedništvo BiH približiti Lukavcu.