Svježe vijesti:

Predsjednik KO DF-a TK Zlatan Begić u intervjuu za TIP: ‘Vjerujem u zajednički blok građansko lijeve orjentacije u TK, sa SDA i PDA nema razgovora’


Predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte TK ( DF) i novoizabrani zastupnik u državnom Parlamentu BiH prof. Zlatan Begić u intervjuu za TIP, između ostalog,  govorio je o formiranju vlasti u Tuzlanskom kantonu.

TIP: Jeste li zadovoljni rezultatima koje je DF postigao u Tuzlanskom kantonu?

Begić: Zadovoljni smo jer je taj rezultat, slikovito rečeno, napravljen iz ‘mrtvih’. Mnogo smo radili na terenu i to je dalo rezultat.  Jako smo vodili računa ko će nam biti kandidati na listama, ali i ko ga primamo u stranku. Nekih ljudi smo se morali riješiti. Mi smo bili na udaru mnogih političkih opcija. Izgleda da smo smetnja u ovom političkom ambijentu. Smatram da imamo dobar rezultat. Imamo tri zastupnika u Skupštini TK, imamo dva direktna federalna zastupnika, moguće trećeg sa kompenzacije, državnog zastupnika. Mogu potvrditi da smo zadovoljni rezultatom, ali i stanjem u KO DF TK gdje smo uspostavili jedan neposredan i svakodnevni način rada sa bazom. Okrenuli smo piramidu naopako. Najvažniji organ u stranci Demokratska fronta je mjesni odbor.

TIP: Da li to znači da vama ne naređuje centrala stranke u Sarajevu?

Begić: Upravo to Adise znači. Mi imamo jedan decentralizirani način rada u smislu da mi poštujemo nadležnost centrale stranke u Sarajevu, ali isto tako centrala itekako poštuje Kantonalni odbor, naše članstvo  i specifičnosti određenih kantona. Imamo zavidan nivo autonomije kada je u pitanju način rada i funkcionisanja KO DF TK u smislu vođenja politika. To je jedno jedinstvo u decentralizaciji i obostrano poštovanje.

‘Nikakav vrsta koalicije DF-a sa SDA i PDA ne dolazi u obzir.
Izvor/foto:tip.ba

LTK-INFO.COM