Svježe vijesti:

Postignut dogovor: Nastavlja se saobraćanje svih autobuskih linija na općini Lukavac


S ciljem prevazilaženja problema prevoza đaka, radnika ali i ostalih građana u kabinetu općinskog načelnika jutros je održan  novi sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica u kojima je prevoz ukinut i kompanije GIPS-a.

Sastanak je trajao nešto duže  od dva sata, a na kraju je postignut dogovor na obostrano zadovoljstvo, a prema kojem od ponedjeljka nastavlja saobraćenje svih autobuskih linija po ustaljenom redu vožnje.

Sve linije koje su prije mjesec dana ukinute od ponedjeljka će ponovo biti aktivirane, epilog je to održanog sastanka.
Načelnik Delić je takođe izdao i saopćenje za javnost koje prenosimo u nastavku:

Nakon odrzanog sastanka na kome je dogovoren nastavak prijevoza na 11 linija dogovoreni su uslovi i okolnosti za nastavak saobraćaja na svim linijama i u svim polascima. Preuzeo sam obavezu da, u interesu građana, uputim saopštenje koje slijedi i koje prenosim neizmijenjeno u cjelosti.Sastanak je protekao u korektnoj atmosferi, uz potpuno razumijevanje ozbiljnosti problema u kome smo se svi našli. Zahvaljujem se svima koji su dali bilo kakav doprinos u rješavanju ovog problema.
Poštovani građani opštine Lukavac,
ovim putem želim da istaknem svoje javno zadovoljstvo prema kompaniji GIPS Tuzla na iskazanoj spremnosti da nastavi sa uslugom prevoza putnika po ustaljenom redu vožnje na 11 općinskih linija koje su bile u prekidu u mjesecu oktobru 2018 godine.Naime, nakon što mi nismo uspjeli naći drugo rješenje sa kompanijom Trans Turist, ni bilo kojom drugom kompanijom, kompanija GIPS Tuzla iskazala spremnost da nastavi sa obavljanjem javnog saobraćaja na opštinskim linijima a sve iz razloga da kao društveno odgovorna kompanija pokaže brigu za probleme stanovništva na rubnim dijelovima opštine.Prevoznik GIPS Tuzla će na navednim linijama obavljati saobraćaj u periodu od 29.10.2018. pa do 31.12.2018. godine, te se ja kao opštinski načelnik zajedno sa svojim nadležnim službama obavezujem da u tom periodu nađemo zajedničko rješenje za daljnje obavljanje javnog prevoza na opštini Lukavac.Također bi želio da iskoristim priliku da uputim javno izvinjenje kompaniji Junuzović Kopex i njenom vlasniku Amiru Junuzoviću za sve izjave u proteklom periodu, a koje su nanijele indirektnu štetu spomenutoj kompaniji. Naime, kompanija Junuzović Kopex je jedna od najvećih kompanija u našem gradu koja konstantno doprinosi razvoju našeg društva i predstavlja ponos ovog grada.Na kraju želim ponovo iskazati svoju zahvalnost firmi GIPS Tuzla na iskazanoj društvenoj odgovornosti. To im ova opština i njeni stanovnici neće nikada zaboraviti te im ja kao načelnik zajedno sa svojim nadležnim službama stojim na raspolaganju.


Edin Delić, načelnik općine Lukavac

PREVOZ NA SVIM LINIJAMA NA OPĆINI LUKAVAC SE NASAVLJA. HVALA I NAČELNIKU NA BORBI I OVAKVOM SAOPĆENJU, A TAKOĐE HVALA I AMIRU JUNUZOVIĆU KAO I KOMPANIJAMA GIPS I JUNUZOVIĆ KOPEX NA RAZUMIJEVANJU I NASTAVKU SA RADOM. U REVOLTU I BEZIZLAZNOJ SITUACIJI PADNU TEŠKE RIJEČI. VELIČINA LJUDI SE OGLEDA U TOME, AKO INTERES GRAĐANA MOGU IZDIĆI IZNAD LIČNIH PRINCIPA. HVALA JOŠ JEDNOM
Izvor/video:RTV Lukavac

LTK-INFO.COM