Adem M

Adem-Mahovki

Svježe vijesti:

POLICIJA IDENTIFIKOVALA GLAVNOG OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DVOJICE POLICAJACA


Njegoslav Milinković glavnoosumnjičeni je za ubistvo dva sarajevska policajca, i za njim je raspisana operativna potraga, potvrđeno je za Faktor od izvora bliskih istrazi.

Kako smo mogli saznati, do Milinkovića su dovela saslušanja privedenih u dosadašnjim aktivnostima svih policijskih agencija. Navodno, dvojica od privedenih na informativne razgovore nisu prošla na poligrafu. Ipak, zvanične potvrde ove informacije još nema iz nadležnih institucija.


- Još uvijek se radi na slučaju, u toku su provjere, pregledi pronađenih tragova, takvu informaciju još uvijek ne možemo potvrditi. Ljudi su na terenu, u toku su pretrage i pretresi - kazao nam je Halilović.

U Tužilaštvu KS su istakli kako ni oni ne mogu potvrditi ovu informaciju.

Njegoslav Milinković jedan od trojice razbojnika iz Istočnog Sarajeva koji su se u ljeto 2016. godine sukobili s policijom na Tremalnoj rivijeri na Ilidži.

Tada je policija na djelu uhvatila trojicu kradljivaca automobila u pokušaju krađe BMW-a na Ilidži. Došlo je do pucnjave u kojoj je bilo i ranjenih.

Jedan od osumnjičenih, Sava Petričević, teže je povrijeđen. Kasnije je podlegao u KCUS-u od zatajenja srca.

Bojan Košarac i Njegoslav Milinković su ispitani, a Sud BiH im je odredio jednomjesečni pritvor. Ključni čovjek ovog slučaja bio je upravo Njegoslav Milinković, zvani Ljutan, rođen u Sarajevu 1986. godine.

Nakon toga, uslijedila je istraga koja je traja više od dvije godine i u kojoj je "palo" nekoliko grupa kradljivaca vozila, uglavnom iz Istočnog Sarajeva.

Nakon podizanja optužnice u predmetu "Volan" večinom su pušteni na slobodu uz mjere zabrane.

Košarac je u međuvremenu pobjegao i za njim je odranije raspisana potjernica.

Izvor/foto:Crna Hronika BiH

LTK-INFO.COM