Svježe vijesti:

Policajac spasio mladića koji je skočio u rijeku


Jedan policajac u Banjaluci skočio je u Vrbas tokom noći te spasio dvadesetšestogodišneg mladića D.D. iz hladne rijeke. Danas prima čestitke i kaže to mu je obaveza i dužnost kao policijskog službenika. Ostali policajci u Republici Srpskoj, kao i većina institucija, zastavama na pola koplja odalo je počast ubijenim sarajevskim policajcima.

Sat poslije ponoći, mračno je i hladno u Slatinskoj ulici pored Vrabasa. U samoj rijeci još hladnije.

Nakon dojave da muškarac namjerava skočiti sa mosta, policija reaguje. Njegoš Đekanović priča kako je iz policijskog vozila vidio mladića da skače. Da ga spasi nije dvojbio.

"Baterijskim lampama svijetlili smo kako bi uočili mladića u vodi, koji je i dalje davao znakove života. U nekoliko navrata voda ga je vukla na dno, ali je on želio da se spase. Skinuo sam policijsku uniformu i skočio u rijeku Vrbas kako bih spasio mladića. Doplivao sam do njega i povukao ga do obale, gdje su nas čekale ostale kolege, vatrogasci i hitna pomoć. Nakon što sam spasio mladića obukao sam službenu uniformu i nastavio svoju smjenu do sedam časova ujutro. (N1:Do kraja?) Jeste", kazao nam je Đekanović.

Spasio je čovjeka iz rijeke u po noći i nastavio noćnu smjenu do ranog jutra, skromno priča Njegoš kako mu je posao da bude u službi građana.

Izvor/foto:N1

LTK-INFO.COM