Svježe vijesti:

Održan višesatni sastanak povodom rješavanja problema javnog prijevoza


Mještani Jarušaka nezadovoljni ukidanjem prevoza prema njihovoj mjesnoj zajednici održali su danas proteste ispred zgrade općine Lukavac. U dogovoru sa općinskim načelnikom i predstavnicima ove mjesne zajednice održan je sastanak sa menadžmentom GIPS-a na kojem su dogovoreni određeni pomaci u rješavanju ovog problema.

Nezadovoljni ukidanjem prevoza od strane D.D. Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla mještani Jarušaka održali su proteste ispred zgrade Općine, zahtjevajući da se problem prevoza u najudaljeniju MZ na područiju naše općine permanentno riješi.

Nakon sat vremena razgovora načelnika Delića sa prisutnim mještanima Jarušaka ispred zgrade općine predstavnici ove mjesne zajednice, ali i drugih mjesnih zajednica u kojima je ukinut prevoz, zajedno sa predstavnicima općine na kratkom sastanku, dogovorili su da problem probaju riješiti sa menadžmentom komanije GIPS.

Nakon višesatnog sastanka u prostorijama firme Junuzović kopex postignuti su određeni pomaci  a sve će biti jasnije nakon novog sastanka koji je zakazan za sutra u kabinetu općinskog načelnika.

RTV Lukavac

LTK-INFO.COM