Svježe vijesti:

NAJAVA DOGAĐAJA - "Prvo revijalno Kung Fu Wu Shu takmičenje u Lukavcu"


Dana 14.10 (nedelja) u 10 h održat će se “veliko revijalno Kung Fu Wu Shu takmičenje u Lukavcu" pridruženih članica Kung Fu Wu Shu. 

Interesantno je i to da je prvi put u historiji grada Lukavaca da se održava takmičenje u ovoj vrsti sporta. Organizator i domaćin takmičenja je Kung Fu Wu Shu "Šaolin" Lukavac, na takmičenju će se na megdanu pojaviti 9 klubova, gdje će odmjeriti svoja znanja u vještinama starim preko 5.000 godina, gledaoci će moći vidjeti razno Kung Fu oružje koje se koristilo u kini, Šaolin forme, Wing Tchun forme, čuvenu drvenu lutku na kojoj je čuveni Brucee Lee izbrusio svoje tehnike Kung Fu-a, naročito samim svojim dolaskom će uveličat Veliki učitelj Kung  Fu Wu Shu Smajo Serhatić majstor 11. toan . 

Bitno je istaći da će gosti iz Srbije činiti 3 majstora koji će prikazati svoje borilačko umijeće, Na takmičenju će se pojaviti preko 130 takmičara od 8 godina do 60 godina. 

Kroz razgovor sa organizatorom takmičenja Majstorom Ibričić Muhidinom napomenuo je kako je imao jaku podršku grada Lukavac i Gračanice i da ga to najviše raduje. 

Ovom prilikom zahvaljujemo se na pruženoj saranji MUP-TK ,PU-LUKAVAC , Općini Lukavac, te načeliku Edinu Deliću, kako Sporkom savezu Općine Lukavac tako i Centru za Kulturu Lukavac sa direktorom Erminom Prijićem koji su obezbjedili besplatan ulaz za ovo takmičenje i mnogim drugim javnim ustanovama sa općine Lukavaca i Gračanice. 

Dobro nam došli radujemo se vašem dolasku.LTK-INFO.COM