Svježe vijesti:

FOTO / VIDEO - Održano veliko Kung Fu Wu Shu takmičenje u Lukavcu


Danas 14.10 (nedelja) održano  je veliko revijalno Kung Fu Wu Shu takmičenje u Lukavcu, pridruženih članica Kung Fu Wu Shu. 

Interesantno je i to da je prvi put u historiji grada Lukavaca da se održava takmičenje u ovoj vrsti sporta. Organizator i domaćin današnjeg takmičenja je Kung Fu Wu Shu "Šaolin" Lukavac. 

Na takmičenju učešće je uzelo 9 klubova, koji su odmjerili svoja znanja u vještinama starim preko 5.000 godina, gledaoci su mogli vidjeti razno Kung Fu oružje koje se koristilo u kini, Šaolin forme, Wing Tchun forme, čuvenu drvenu lutku na kojoj je čuveni Brucee Lee izbrusio svoje tehnike Kung Fu-a.

Svojim dolaskom ovo takmičenje je uveličao Veliki učitelj Kung  Fu Wu Shu Smajo Serhatić majstor 11. toan , kao i osnivač Kung Fu Wu Shu vještine u BiH učitelj Sadik Karahasanović.

Goste iz Srbije činili su 3 majstora koji su prikazali svoje borilačko umijeće. 

Na takmičenju je učestvovalo preko 130 takmičara od 8 godina do 60 godina. 

Organizator takmičenja Majstorom Ibričić Muhidinom napomenuo je kako je imao jaku podršku gradova Lukavca i Gračanice kao i Sportskog saveza.

Ovom prilikom zahvalio se na pruženoj saranji MUP-TK ,PU-LUKAVAC , Općini Lukavac, te načeliku Edinu Deliću, kako Sporkom savezu Općine Lukavac i Tuzlanskog kantona tako i Centru za Kulturu Lukavac sa direktorom Erminom Prijićem koji su obezbjedili besplatan ulaz za ovo takmičenje i mnogim drugim javnim ustanovama sa općine Lukavaca i Gračanice. 

P.S. Želim se lično zahvaliti organizatoru Muhidinu Ibričiću, kao i Sadiku Karahasanoviću za priznanje koje je dodijelio LTK-INFO.COM i meni kao uredniku, za ""pomoć i saradnju u podršci i razvoju Kung  Fu Wu Shu Samoodbrane u Bosni i Hercegovini"

USKORO JOŠ VIDEO-ZAPISA