Svježe vijesti:

Ekskluzivni Dom za starija lica – Hotel Ahmedic


Ekskluzivni Dom za starija lica – Hotel Ahmedic je jedini hotel ovog tipa osposobljen za brigu starijih I iznemoglih osoba. Pored svakodnevne paznje i njege koja im je posvecena, kao i pomoci za obavljanje osnovnih zivotnih potreba, ova ustanova nudi drustvene aktivnosti i medicinsku njegu svojim korisnicima, koja im je prijeko potrebna. Svojim polozajem u blizini jezera Modrac, a daleko od gradske buke, nasim korisnicima zagarantovan je ugodan boravak u prirodnom okruzenju. Cjelokupan objekat je u potpunosti klimatizovan I pokriven sa 24-satnim video nadzorom. 

SMJESTAJ 

Dom je opremljen apartmanima sa posebnim kupatilima, balkonima, televizijom i klima uredjajima, savremenom kuhinjom, restoranom, prostorom za rehabilitaciju, te uredjenim vrtom sa staklenicima koje korisnici mogu koristiti za uzgoj povrca, voca i drugih biljaka. 

REHABILITACIJA 

Fizikalna terapija pruza usluge ljudima u cilju razvijanja, odrzavanja i obnavljanja maksimalne funkcionalne pokretljivosti i funkcionalne sposobnosti u svim zivotnim dobima. Fizioterapija se bavi prepoznavanjem i povecanjem mogucnosti pokreta unutar podrucja unapredjenja, prevencije, tretmana i rehabilitacije. 

MEDICINSKI NADZOR 

Korisnici doma imaju 24-satni nadzor i medicinsku njegu od strane iskusnog i strucnog osoblja. Isticemo da nasa ustanova poseban akcenat stavlja na kvalitet medicinskih usluga (koje su u domenu jedne socijalne ustanove). 

SOCIJALNA ZASTITA 

Socijalna zastita je drustvena djelatnost koja ima za cilj da pruzi zastitu lica u stanju socijalne potrebe. Jedan od segmenata socijalne zastite je i zastita starijih lica. Cesto starije osobe nisu u stanju da same obave poslove vezane za osnovne zivotne potrebe, a porodica i okruzenje nisu u mogucnosti da im pomognu. U ovakvim slucajevima smjestaj u dom je idealno rjesenje.  

Ekskluzivni Dom za stara lica – Hotel Ahmedic nalazi se u Lukavcu, Mosorovac bb. Mozete nas kontaktirati na brojeve telefona:
+ 387 35 543 276
+ 387 61 683 939
e.mail: info@ahmedic.ba 
www.hotelahmedic.ba 


LTK-INFO.COM